ts-rijnland groot(Zondag, 4A)- FC Rijnland heeft de laatste weken de zaken steeds beter voor elkaar. De ploeg van trainer Ronald Mink kende tot nu toe veel pech, maar klimt steeds verder richting de subtop van de vierde klasse A. Dit weekend stond er weer een echte test op het programma. Om mee te blijven doen voor een (vervangende) periodetitel moesten de Leidenaren winnen op bezoek bij Bernardus, de huidige nummer vier van de ranglijst. Bij een overwinning van de groengelen zou de ploeg van Mink Bernardus op de ranglijst passeren, want het verschil voorafgaand aan deze ontmoeting was slechts één punt.

 

De opening van deze belangrijke tweestrijd was overduidelijk voor de bezoekers uit Leiden. Binnen een kwartier was het namelijk al twee keer raak via Arjan Kluivers en Stefan ‘Paling’ Distelvelt. Een bliksemstart dus voor de ploeg van Mink, maar het was wel belangrijk om niet te verslappen. Tot aan de rust waren er aan beide kanten nog de nodige kansen te noteren, maar ondanks dat de thuisploeg een aantal keer het houtwerk raakte, bleef de snel verkregen tussenstand (0-2) intact.

 

FC Rijnland archief resultaatNa rust leek de wedstrijd al snel definitief in het slot te worden gegooid, nadat Distelvelt zijn tweede van de middag aantekende. Maar ondanks de ruime marge werd het deze middag toch nog spannend. FC Rijnland vierde in gedachten de overwinning al, maar nadat de thuisploeg met twee treffers (Ludo van den Berg en Gerbrand van Breugel,red.) de aansluiting weer had gevonden, moesten de Leidenaren toch nog vol aan de bak. De ploeg van Mink zette nog even aan en ging vervolgens door doelpunten van Boudewijn Kamphues en Kluivers toch nog met een ruime overwinning aan de haal.

 

FC Rijnland-speler Peter Bleyenberg had zijn ploeg vanaf de kant een belangrijke overwinning zien boeken: ,,We hebben vandaag als een team geopereerd en een prima prestatie geleverd. Die snelle 0-2 voorsprong gaf natuurlijk een lekker gevoel en we hebben vanmiddag een aantal goede doelpunten gemaakt. Toch hadden het er nog meer dan vijf kunnen zijn, maar ook zij raakten een aantal keer het houtwerk. Gelukkig zat het nu weer een keer mee, want we hebben al de nodige tegenslagen te verduren gekregen.”

 

IMG 48801 resultaatBleyenberg (op archieffoto van Jack Wolters, Sportfotografie) zag het duel dus vanaf de zijkant aan en speelt om de week zijn wedstrijden: ,,Eigenlijk had ik dit seizoen bedankt, maar doordat we soms wat krap zitten in de spelers speel ik nog om de week mee. Daarnaast heeft de trainer me er graag bij en draag ik met alle liefde mijn steentje bij aan het succes van het team. De laatste weken zijn we goed op dreef en we komen steeds meer in de buurt van een positie waar we horen te staan. Elke wedstrijd die we nu spelen, zien we als een finale en dan moeten we maar zien waar het schip strandt. We mikken nog op het spelen van nacompetitie en de neuzen staan nu echt dezelfde kant op. Het is dan ook mooi om te zien dat iedereen nu echt stuk zit na de wedstrijd, terwijl dat voorheen weleens anders is geweest.”

 

FC Rijnland gaat nog op bezoek bij Kickers’69 en GOL Sport en in de eigen thuishaven komt DoCoS nog op bezoek. In het paasweekeinde werd er nog met 0-2 gewonnen bij de buren. Mink en zijn manschappen zijn onertussen terecht gekomen in het linkerrijtje met slechts een puntje minder op de teller dan GOL Sport, de huidige nummer vier.

 

Op de archieffoto: Rijnlanders in de achtervolging bij de tegenstander ( in dit geval Roodenburg), tegenwoordig laat FC Rijnland zelf de hielen zien.