HomeVoetbalnieuws-leidenRode kaarten fnuikend voor dapper FC Rijnland

Rode kaarten fnuikend voor dapper FC Rijnland

-

ts-rijnland(Zondag,4A)- Zondagmiddag stond in Leimuiden de onvervalste topper tussen nummer twee Kickers ’69 en koploper FC Rijnland op het programma. Na een dubbelblanke ruststand waar 4-4 ook niet had misstaan, moest de ploeg van trainer Ronald Mink diep in de tweede helft alsnog het hoofd buigen. Dat was onvermijdelijk gezien de twee rode kaarten waarmee zijn ploeg al vroeg in de tweede helft werd opgezadeld: 1-0.

arjan kluivers resultaatEerst kreeg Dexter Pardon rood en enkele minuten later moest Arjan Kluivers (op archieffoto) met tweemaal geel het veld verlaten. Rijnland-trainer Mink dirigeerde na afloop zijn manschappen direct naar de kleedkamer om zijn ploeg ondanks de kleinst mogelijke nederlaag te complimenteren voor hun voorbeeldige inzet en passie.

Het was in Leimuiden de wedstrijd van beide doelmannen. Vooral Rijnland-goalie Danny van Leeuwen, hij verving de geschorste Mario van der Pluym tussen de palen,  hield met een aantal fraaie reddingen in de eerste twintig minuten zijn ploeg overeind. Handenvol kansen kregen beide ploegen, maar opzichtig falen van de voorwaartsen en het eerder genoemde uitmuntende keeperswerk waren de oorzaken van het uitblijven van doelpunten.

Mink miste in deze belangrijkste wedstrijd vijf basisspelers, waronder ook doelpuntenmaker Boudewijn Kamphues,  maar was desondanks vooraf zeker van zijn zaak. ,,Met dit elftal kunnen wij ook van Kickers ‘69 winnen.”

De Leidenaren startten gretig en kregen al direct een grote kans. Maik de Rooij verscheen alleen voor doelman Melvin Angenent, maar mikte net naast de verkeerde kant van de paal. De gastheren namen daarna het initiatief en draaiden in de eerste twintig minuten de duimschroeven aan.Vooral in deze fase redde Van Leeuwen zijn ploeg met een aantal uitstekende reddingen. De Leimuidenaren verzuimden in deze fase van de wedstrijd om afstand te nemen van de koploper.

Na wat omzettingen kantelde halverwege de eerst helft de wedstrijd en kreeg Rijnland meer grip, waarbij het al direct een aantal kansen afdwong. Zo werd Mark Cerdijn door een voortreffelijke voorzet van De Rooij voor de neus van doelman Angenent gezet, maar faalde opzichtig. Dezelfde De Rooij verscheen na een dieptepass in dezelfde minuut alleen voor Angenent, maar stuitte vervolgens op de voortreffelijke doelman.

Na rust ging het missen van kansen aan beide zijden rustig door. Joop Oomen had pech met een harde pegel, die uitstekend gekeerd werd door de doelman. Daarna moest Van Leeuwen zijn talenten tonen om de thuisclub van een voorsprong af te houden. De fatale minuten van de Leidenaren braken aan na de twee uitsluitingen en vanaf dat moment was het alleen nog maar tegenhouden.

De 1-0, uitstekend binnen gekopt door Lars de Rijk, was gelijk de doodsteek voor de mannen van Mink. Het sierde de groen- gelen desondanks dat ze bleven knokken voor een beter resultaat.

Door het verlies is Rijnland koploper af en moet de ploeg van Mink in de achtervolging. De Leidse trainer hield een dubbel gevoel over aan het verloren topduel. ,,Ik ben trots op de gasten hoe zij gestreden hebben en Kickers het vuur aan de schenen hebben gelegd. En dat ondanks de vele mutaties wegens schorsingen, hoewel ik me daar niet achter wil verschuilen. Toch gaan wij meedoen voor promotie”, voegde hij er strijdlustig aan toe.

Doelman van Leeuwen groeide naar eigen zeggen heerlijk in de wedstrijd. ,,Als je zo goed in de wedstrijd zit, is het uiterst zuur dat je toch nog een goal om de oren krijgt. Ik ben dan ook uiterst teleurgesteld”, zegt Van Leeuwen, die normaal in een lager elftal bij Rijnland voetbalt.

Opstelling FC Rijnland: Danny van Leeuwen, Ferry van Leeuwen, Dexter Pardon, Arjan Kluivers, Robert Dros, Pablo Luiten, Jeffrey Smeele, Joop Oomen, Peter Bleijenberg, Mark Cerdijn, Maik de Rooij.