ts-sjz(Zondag,3A)- Vorige week was er flinke deining bij SJZ. Niet enkel was er op smadelijke wijze verloren van SEP, maar door de matige resultaten tot dusverre werd zelfs de rode lantaarn op sportpark Haasbroek gebracht. Het leverde al eerder gespreksstof op tussen trainer, staf en spelers maar toen nog zonder resultaat. Als de ‘Hulk’ ontdeed de hekkensluiter zich dit keer van het overhemd en bovenal van DHL dat met 7-2 naar huis werd gedirigeerd. Volgens aanvoerder Kevin Bos nog geen reden om te gaan lanterfanten, maar opluchting was er wel volop bij de ploeg van Ronald Rosdorff.

 

SJZ steeg twee plaatsen op de ladder en weet nu DHL en Verburch onder zich. De ruime overwinning smaakt naar meer. Hoe kan het dat SJZ nu wel zo voortvarend voor de dag kwam? Onze redactie sprak met Bos over de metamorfose. ,,Buitenom de gesprekken die zijn gevoerd, is besloten om andere trainingsvormen te benutten. We waren het met zijn allen er over eens dat we meer spierballen moesten gaan tonen. Dus de medicinebal kwam er onder meer aan te pas en mede door deze veranderingen op trainingsgebied hebben we nu laten zien dat we echt wel kunnen ballen. Natuurlijk is de conclusie niet te trekken dat het lek nu direct boven is, maar iedereen heeft wel willen laten zien dat de boodschap duidelijk was. Zo kon het niet langer.”

 

Drie spelers werden de dupe van het gekwakkel van de voorbije weken en mochten op de bank plaatsnemen. ,,Niet prettig natuurlijk voor betrokkenen, maar het is nu aan hen om te bewijzen dat ze zich terug kunnen knokken in het eerste. Het mag voor niemand een vanzelfsprekendheid zijn om te spelen. Hopelijk neemt de concurrentie nu dus ook toe, dat moet de resultaten ten goede komen.”

 

Weliswaar werd de monsterscore van vorig seizoen tegen VCS (9-0) niet behaald, maar de doelpunten vielen wel als rijpe appelen. DHL stond er bij, keek er naar en was hoofdzakelijk kansloos. Voor SJZ was Frank Willemse op schot met drie doelpunten. Ook Fred de Koning (fraaie omhaal), Danny Pieterse, Guus de Goede en Bos zelf lieten de doelman van de nu nummer laatst vissen.

 

,,We waren gretig vanaf het begin. Je voelde aan dat we wisten dat er iets speelde en dat we verplicht waren om ons gezicht nu wel te laten zien. We hebben volle bak gegeven en kleunden erin. Misschien was DHL voor het moment de ideale tegenstander, hoewel ze toch en paar snelle spitsen hebben lopen en resultaten hebben geboekt tegen Meerburg en MMO. Voor het overige zijn het vooral oudere spelers en we hebben ze niet met rust gelaten. Dit geeft vertrouwen, maar het kan ook broos zijn. Na MMO was het opgebouwde vertrouwen ook snel weg. Nu geloof ik echter dat alles is uitgepraat en dat we weer weten waar we naar toe willen.”

 

Al met al heft Bos zich de voorbije tijd een ware aanvoerder getoond. Hij ging enkele weken terug na overleg met Rosdorff zelf het gesprek aan met de spelersgroep, omdat hij het toen al te gezapig vond gaan.

 

,,Dat klopt. Ik ergerde mij daaraan en dus heb ik de handschoen opgepakt. Ik wilde mijn gevoel delen en horen hoe andere spelers er in stonden. Dat heeft wel wat opgeleverd, hoewel dat vorige week nog niet terug te zien was. Vooral de jonge spelers hebben aangegeven dat ze graag ook initiatief willen nemen in het veld en dat niet alles alleen maar wordt voorgekauwd. Dat kan ook bij deze trainer. Ronald is open, eerlijk en luistert ook naar suggesties. Alles kan en mag dus, maar als er maar wel eerst strijd wordt geleverd. En dat is dus overduidelijk het geval geweest tegen DHL. Laten we er vanuit gaan dat de knop bij iedereen om is. Dan kan SJZ nog een leuk seizoen beleven.”

 

Opstelling SJZ: De Jong, Hulsbos, Versteden, De Goede, Van Rijt, De Koning, Bos, Pieterse, Willemse, Coret, Slingerland.