HomeVierde klasseSJZSJZ-trainer Rosdorff is doodziek van nederlaag tegen DOSR

SJZ-trainer Rosdorff is doodziek van nederlaag tegen DOSR

-

ts-sjz(Zondag, 3A)- Na vorige week op knappe wijze te hebben gewonnen van MMO hoopte SJZ-trainer Ronald Rosdorff op een positief vervolg in de streekontmoeting tegen DOSR. Een overwinning zou leiden tot aansluiting bij de middenmoot. Het pakte anders uit. Na de 1-3 nederlaag zondagmiddag tegen de Veners bivakkeren de groen-witten nog steeds in de onderste regionen.

Na afloop duurde het even voordat de zwaar teleurgestelde oefenmeester zijn licht liet schijnen over de wedstrijd. ,,Hier ben ik knap ziek van”, mopperde hij vooral over de 1-2 in de 80e minuut. ,,Al twee jaar zijn we hiermee bezig en we zijn nog geen centimeter verder. In de rust hebben we het nog uitvoerig besproken. En nog stapten we op de verkeerde momenten in. Dat was tegen de snelle buitenspelers van DOSR dodelijk.” Vooral de snelle en behendige Mauro Wesselman was een ware plaaggeest voor Rosdorffs verdedigers.

Het clublied dat voor aanvang van de thuiswedstrijd galmde over sportpark Haasbroek, werkte voor de gastheren eerder slaapverwekkend dan inspirerend. De circa tweehonderd toeschouwers stonden nog maar net langs de lijn of de 0-1 stond al op het scorebord. Een indraaiende hoekschop werd ongehinderd binnengekopt door Giel van Heiningen.

Rosdorff resultaatTot woede van Rosdorff (op de foto in betere tijden): ,,Dit is al de zoveelste k**goal uit een hoekschop”, foeterde de gedreven coach. De mannen van Rosdorff ontwaakten en kwamen in de negende minuut op gelijke hoogte door Hans Coret, die na een fraaie actie van Caleb van der Helm de gelijkmaker binnenschoot 1-1. Daarmee was het kruit van beide ploegen in de eerste helft verschoten, al was Coret vlak voor rust nog dicht bij zijn tweede treffer.

Na de verfrissing was het een stuk levendiger. Naarmate het duel vorderde, werd het steeds vinniger. De veel pratende leidsman – gekleed in een verkeerd gewassen outfit – kwam in het tweede bedrijf ogen te kort om alle pittige overtredingen te constateren. De gasten uit Roelofarendsveen waren de betere ploeg en kwamen verdiend op voorsprong door een uitstekende actie van uitblinker Wesselman. Zijn afgemeten voorzet werd door Guido van der Meer binnengeschoten: 1-2.

Enkele tellen eerder kreeg Van der Helm een riante kans om de thuisclub op voorsprong te zetten, maar na zijn prima solo vergat hij de trekker over te halen. De gemoederen raakte verhit en SJZ-speler Stefan Sleijser moest een harde actie aan het adres van Jordi van Klink met rood bekopen. Na een alles-of-niets-poging van de thuisclub bepaalden de gasten uiteindelijk met een fraaie lob de eindstand op 1-3 via Kevin Schrama.

Voor DOSR was het de derde overwinning op rij, waardoor de ploeg van Hein Leliveld is opgeschoven naar een gedeelde vijfde plaats. SJZ laat tot dusverre enkel DHL onder zich, maar heeft ook slechts een punt achterstand op het trio Verburch, Oliveo en SEP. Sport en Plezier is de volgende tegenstander van de Zoetewoudenaren en Rosdorff smeekt bijna dat zijn ploeg dan wel scherp is en de afspraken na gaat komen om niet verder in de problemen te geraken.

Opstelling SJZ: De Jong, Hulsbos, Van Rijt, De Goede, Slingerland, Bos, De Koning, Van der Helm, Coret,Pieterse, Sleijser.