ts-sjzAfgelopen seizoen viel het niet altijd mee. SJZ kenden diverse oplevingen, maar kwam uiteindelijk niet verder dan de achtste plaats. Een ‘degradatie’ van zes plaatsen ten opzichte van het seizoen daarvoor, waarin het als een komeet uit de startblokken was geschoten. De groenwitten kwamen met 36 punten niet serieus in de problemen vorig seizoen, maar Ronald Rosdorff en de zijnen hebben het idee dat er meer uit te halen valt dit seizoen.

 

Trainer Rosdorff zag zijn ploeg in de voorbereiding ten onder gaan bij Be Fair. In de bekerstrijd in Waddinxveen werd het niet minder dan 9-5. Met vijf goals op het conto zullen er een hoop wedstrijden gewonnen gaan worden dit seizoen, maar achterin was het op zijn zachtst gezegd niet waterdicht. Tegen BSC’68 speelde SJZ een prima pot. Er was controle en er werd prima druk gezet op de opponent. Rosdorff was in een vroeg stadium, de wedstrijd werd j.l. dinsdag gespeeld,  ook al tevreden met het positiespel. SJZ kwam op 2-0 en kreeg kansen op meer. Uiteindelijk bleef de teller steken op 2-2 en dus was er toch enige teleurstelling over het resultaat. Een bekersucces wordt het dus niet, maar in de competitie wil de Zoeterwoudse formatie weer een rol van betekenis gaan spelen.

 

Stefan Sleijser spreekt de hoop uit van een overtuigende start, maar de aanvang van het nieuwe seizoen betekent direct al een zware kluif voor de derdeklasser uit Zoeterwoude Dorp. De verdedigende middenvelder Sleijser is bepaald ‘not amused’ met de eerste uitwedstrijd tegen Den Hoorn. In de optiek van de 27-jarige Sleijser, die zijn hele leven al bij SJZ speelt, is dit een van de belangrijkste kanshebbers voor de titel. Hij baseert dit uiteraard op de prestaties van deze club op het vorige seizoen waarin het echter de titel aan Foreholte moest laten.

 

Ondanks dat er een paar routiniers zoals Wouter van der Hoeven en Joost Spierenburg zijn gestopt, is Stefan niet pessimistisch. ,,Met een paar talenten uit de eigen jeugd wordt de groep weer aangevuld. Het wordt nu een jonge groep waarmee we de competitie ingaan.” Aan trainer Ronald Rosdorff die zijn derde seizoen bij de club ingaat, de taak om er een nieuw geheel van te smeden, want in de voorbereiding liep het tot nu toe niet zo best. “We kregen teveel tegengoals”  en als voorbeeld noemt hij uiteraard het met 9-5 verloren bekerduel tegen Be Fair. ,,Tegen BSC ’68 –ook voor de beker- speelden we weliswaar met 2-2 gelijk maar gaven in enkele minuten tijd een 2-0 voorsprong uit handen en dat mag eigenlijk niet gebeuren”, is hij terecht kritisch. ,,We speelden best aardig”, voegt hij er desondanks aan toe.

 

Zoals Sleijser al eerder aan gaf, bestempelt hij Den Hoorn als de favoriet voor de titel. Over de nieuwkomers in de derde klasse, zoals bijvoorbeeld Van Nispen, weet hij weinig. Dat zal de tijd moeten leren en of de nieuwkomers ook een rol van betekenis zullen spelen of tegen degradatie moeten vechten is nog maar afwachten. Sleijser gelooft niet dat Rosdorff de speelwijze zal gaan veranderen als hij met een tot nu toe nog fitte groep (zonder blessures) op zondag 8 september in en tegen Den Hoorn van acquit zal gaan. Zelf gaf hij al aan ‘als de start maar goed is hopen we ook goed mee te kunnen gaan doen’. Sleijser heeft er in ieder geval weer veel zin in. Zeker ook omdat de eerste hernieuwde clash met Meerburg al voor 22 september op het programma staat..