HomeVoetbalnieuws-leidenMeyers (VV Leiden): ,,Blij met het punt, maar we schieten er geen...

Meyers (VV Leiden): ,,Blij met het punt, maar we schieten er geen moer mee op’’

-

derby days streek(Zaterdag, 3A) – In de strijd tegen degradatie konden VV Leiden en Koudekerk elkaar geen pijn doen. Aan het 2-2 gelijkspel hadden beide ploegen dan ook eigenlijk niets, aangezien nummer dertien Ariston ’80 verrassend met 3-1 won van koploper Floreant. Toch waren de Leidenaren achteraf nog het meest tevreden met het punt. De ploeg van Fred Filippo kwam op voorsprong in de eerste helft via Joeri Devilee, maar zag de bezoekers daarna in korte tijd de stand ombuigen naar 1-2. Pas laat in de tweede helft kopte Rodney Sommeling zijn elftal naar een punt.

vv leiden Alex Meyers,,We begonnen vrij goed aan de wedstrijd’’, aldus VV Leiden-aanvaller Alex Meyers (foto). ,,We lieten Koudekerk het spel maken en daar hadden zij duidelijk moeite mee. Na de 1-0 van Joeri (Devilee, red.), die overigens zijn eerste doelpunt van dit seizoen scoorde, viel al vrij snel de 1-1. Toen waren wij het eigenlijk een beetje kwijt, net zoals tegen BSC ’68, waar wij ook op voorsprong kwamen maar uiteindelijk met 6-2 verloren. Dus dat begon toch een beetje in onze hoofden te spelen. Dat was ook geen goede fase van ons. In de tweede helft wonnen we veel meer duels, waardoor we gevaarlijker werden. Ook kwamen zij verder onder druk te staan.’’

Dat leverde uiteindelijk de 2-2 op. Meyers vond de einduitslag terecht. ,,Ja, ik denk dat beide ploegen goede kansen hebben gehad. Alleen kon geen van beide afstand van de ander nemen. Gelukkig houden we nog een punt over, maar we schieten er geen moer mee op. We wisten van tevoren dat we moesten winnen om uit die gevarenzone te komen. Maar als je dan met 2-1 achter komt, dan is op dat moment een punt waarvoor je speelt. Uiteindelijk pakken we dat punt en daar zijn we blij mee, moet ik zeggen.’’

VV Leiden komt wel steeds verder in de problemen. Inmiddels is de ploeg terug te vinden op een dertiende plaats, dat aan het einde van de rit directe degradatie betekent. Toch heeft Meyers er vertrouwen in dat het nog goed komt. ,,We zijn dit wel gewend van de afgelopen jaren. Elk jaar hebben we het weer gered en dat gaat ons ongetwijfeld dit seizoen ook lukken. We hebben heel wat kwaliteit ingeleverd natuurlijk, maar we hebben er ook heel wat jonge talentvolle gasten bijgekregen. Het wordt elke wedstrijd beter, maar we hebben vaak een te groot verval in een wedstrijd. Vorige week tegen BSC ’68 spelen we een fase in de eerste helft ontzettend goed, maar na rust gaat het volledig fout. We moeten constanter worden en dat heeft tijd nodig. Elke wedstrijd kan je in deze competitie winnen. Dus we moeten nu de schouders er onder zetten en positief blijven naar elkaar toe.’’

De komende weken krijgt VV Leiden een lastig programma met onder andere wedstrijden tegen Floreant, Rohda’76 en VV Oegstgeest. Daarna moeten de punten gepakt worden. ,,Ja, absoluut. Tegen ploegen als Floreant kunnen we echter ook best een punt pakken. Maar het gaat om die wedstrijden tegen Haagse Hout, enz. We gaan het zien. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.’’