ts-vvleiden2(Zaterdag,3A)- Voor VV Leiden en Haagse Hout was de boodschap overduidelijk afgelopen zaterdag: winnen. Elke ploeg wil vanzelfsprekend winnen, maar als het water aan de lippen staat is er geen keuze. Beide ploegen slaagden niet in hun missie. Het werd 1-1 in het Morskwartier en daar mocht de thuisploeg zich eigenlijk nog gelukkig mee prijzen, zo oordeelde trainer Fred Filippo.

 

vv leiden Fred FilippoDe trainer (foto): ,,Het is een erg teleurstellend resultaat en eerlijk gezegd was een overwinning voor Haagse Hout meer op zijn plaats geweest. Wij scoorden in de slotminuut en dan mag je stellen dat we hebben geboft, want zij hadden al lang op 0-2 of 0-3 moeten staan.”

 

Invaller Bas van der Berg had er uiteindelijk maling aan en zijn schot vanaf zo ongeveer randje zestien verdween onder de Haagse doelman door in de absolute slotfase. De gelijkmaker betekende dat VV Leiden Haagse Hout en Kamerik onder zich houdt, maar het gaatje is klein. Boven VV Leiden staan ook nog wel wat ploegen in nood, maar een driepunter had in elk geval meer zoden aan de dijk gezet.

 

,,Dat klopt, maar als je de bal achtereenvolgens hooguit twee of drie keer naar een medespeler schuift in een hele middag dan heb je eigenlijk nergens recht op. Als wij het spel moeten maken dan lukt dat niet. Op de een of andere manier kunnen wij ons vaak beter instellen tegen ploegen die ons de wil willen en kunnen opleggen. Ik kan niet zeggen dat zij zo geweldig speelden, maar zij vlogen er veel meer in en we verloren erg veel duels. De bal ging de hele middag alle kanten op en dus vind ik dat we niet mogen mopperen met een puntje, ook al schieten we er weinig mee op.”

 

De roodwitten hebben nog een pittig programma voor de wielen en daar is Filippo zich van bewust. ,,Ach, wij winnen geen wedstrijd met twee vingers in de neus dus dat zegt me niet zo heel veel. We hebben nu op een rij drie keer niet verloren en dat geeft ook moed richting de slotfase van de competitie. Ook krijgen we Kamerik nog, dus het is niet onmogelijk om de dans te ontspringen.”

 

Bij de ploeg van Filippo ontbraken dit keer de geschorste Bas Middelkoop en Stanley Janssen vanwege andere verplichtingen. Roland Middelkoop was daarentegen wel weer van de partij. Volgende week moet doelman Patrick Dexel passen en zal Arwin akse zijn positie tussen de palen waarnemen.

 

Opstelling VV Leiden: Dexel, Sjaardema, S. Fokkema, Faas, Van Egmond, R. Middelkoop, Te Hennepe, W. Fokkema, Devilee, Lakhal, Meyers.