derby days stadDe stadsderby tussen Roodenburg en VV Leiden eindigde onbeslist (1-1). In Leiden-Noord leverde dat na afloop dode vogeltjes op, terwijl er bij de roodwitten sprake was van een bijna heldendaad. Roodenburg, subtopper in 3A, kreeg het zwaar gemankeerde team van Fred Filippo niet op de knieën en dat was onder meer de verdienste van een aantal invallers, waarvan Arwin Akse er één was. Normaliter keept Akse in het vierde.

 

Henk Buyn, naast zijn maatje Patrick Heijmans op de bank bij de ploeg uit de Kooi, had weinig positieve woorden over voor de verrichtingen van de ploeg die enigszins dichterbij de top wilde komen. ,,Hier hoeven we niet voor weg te lopen. Wij behoren, met alle respect gesproken, van Leiden te winnen. Zeker als je ziet dat zij ook nog veel spelers misten. Maar ja, we zagen pas na een uur wat beleving en dat is natuurlijk een kwalijke zaak. Na afloop was de teleurstelling groot bij de spelers, maar dan is het te laat. Ik dacht dat we wat geleerd zouden hebben van eerdere wedstrijden tegen ploegen die onderin staan.”

 

vv leiden Brahim LakhalLeiden kwam zelfs op 0-1 door Brahim Lakhal (foto), die eerder het Roodenburg-shirt droeg. Voor de 1-1 was Rian Rosier verantwoordelijk. Dat doelpunt bracht nog wel de handen op elkaar bij Buyn. ,,Die treffer leek wel wat op die goal van Dennis Bergkamp tegen Argentinië, op die verre pass van Frank de Boer. Nu was het Gio Koelink die een trap in huis had. De bal werd door Marvin (Bok, red.) fantastisch stil gelegd en daarna kapte hij en schoot met links in. De keeper kon de bal niet klemmen, waarna Rosier er als de kippen bij was.”

 

Het leek de opmaat naar een tweede helft, waarin Roodenburg afstand zou nemen. Het kwam er echter niet van. ,,Die 1-1 gaf ons het gevoel dat we over een dood punt waren, maar het duurde in de tweede helft nog lang voordat we echt wat gevaarlijker konden worden. Er ging een bal op de lat, een bal werd van de doellijn afgehaald en een goal van Erwin Verkuylen werd afgekeurd. Het had dus wel gekund, maar over de hele wedstrijd gezien was het gewoon niet goed. Op dat soort momenten snap je er niets meer van als trainer. Doordeweeks speelden we tegen SVC’08 en toen speelden we echt heel goed. Vervolgens lever je dan zo’n matige prestatie. Een gemiste kans, want we hadden een slag kunnen slaan in de tweede periode omdat Be Fair verloor. Dit zijn weer dure punten die we verliezen en dat is kort samengevat heel teleurstellend.”

 

Waar Buyn de smoor in had, was de stemming in het andere kamp uitgelaten. Filippo sprak van ‘een trots gevoel’ en gelooft in de toekomst bij VV Leiden. Omdat Patrick Dexel een weekendje weg was, werd Arwin Akse benaderd en bereid gevonden om het doel te verdedigen. Niet alleen de vaste doelman, maar ook Alex Meijers, Ronald Middelkoop, Dennis Faas en Wouter Fokkema ontbraken bij de geplaagde formatie. Wouter van Dorp die zich ondertussen aansloot bij de selectie was ook niet beschikbaar, dus moest er flink worden gepuzzeld. Akse keepte vorig seizoen in de nacompetitie bij 1, maar komt dit seizoen uit in het vierde. Daar voetbalt hij af en toe en in andere wedstrijden staat hij onder de lat.

 

,,Ik train bijna niet meer, dus ik moest van ver komen. Maar de club weet dat ik altijd bereid ben om in te vallen wanneer de situatie daar om vraagt. Ik miste ritme, maar ik kreeg veel ballen door de lucht die ik kon plukken. We hadden niets kunnen zeggen wanneer Roodenburg gewonnen had, maar heel gevaarlijk werden ze nu ook weer niet. Op zich hadden we niets te verliezen en we konden alleen maar knokken voor elke meter en dan hopen op een puntje. Eerlijk gezegd had ik gerekend op een verliespartij, maar we hebben dus stand weten te houden en dit is toch wel een extra puntje voor ons.”

 

Bij Roodenburg spelen diverse spelers die vorig seizoen nog uitkwamen voor VV Leiden, maar volgens Akse liepen ze niet over van gretigheid. ,,Nee, daar heb ik weinig van gemerkt. Roodenburg viel tegen en ze hadden flink de pest in na afloop. Ik denk dat hun probleem is dat ze het spel niet kunnen maken en dat is ook een compliment voor ons, want we hebben hun spel goed kunnen ontregelen.”

 

Akse had zo een prima dag, mede omdat zijn eigen team won met 6-5. ,,Zo is dat. Hopelijk kan het eerste zich veilig spelen. Als dat lukt beginnen ze met een schone lei aan een nieuw seizoen. Met mogelijk wat nieuwe spelers die het elftal weer sterker kunnen maken en een nieuwe trainer. Dit puntje geeft in elk geval wat houvast. Leuk dat ik een steentje heb kunnen bijdragen.”

 

Roodenburg: Armitage, Van Kooperen (El Baroudi), Rhioues, Van Hooidonk, Koelink, Verkuylen, Jansen (Langerak), Rosier (Harroui), Aksoy, Monfils.

VV Leiden: Akse, Sommerling, Fokkema, Middelkoop, Sjaardema, Van de Berg, Janssen (Coll-Reig), Van Egmond, Te Hennepe, Devilee, Lakhal.