ts-vvleiden2Hij heeft het met zijn team niet kunnen redden. In de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse A ging v.v. Leiden in de nacompetitie ten onder. Tegen stadgenoot LSVV ’70 behaalde het nog een gelijkspel met mogelijkheden, maar in de laatste wedstrijd uit tegen Alphia viel met 4-0 het doek. ,,Na LSVV ’70 was de pijp leeg”, verzucht Filippo. In het nieuwe seizoen zullen de rood-witten het dus in de vierde klasse moeten doen. Zonder Fred want die zal dan niet meer aan het roer staan.

 

Halve selectie

,,Ik wist dat het een moeilijk seizoen zou gaan worden”,blikt de trainer terug. ,,Het was een halve selectie van vorig jaar die moest worden aangevuld met jonge jongens uit het vijfde en uit het tweede. Ondanks dat wij het niet hebben gered, moet ik het team toch een compliment maken. Vooral een aantal jongeren heeft het toch naar behoren gedaan.”Filippo noemt enkele namen. Paul Coll-Reig, Bas Middelkoop, Jeroen Devilee, Kevin ten Hennepe en Jeroen van Egmond. ,,Vooral Jeroen heeft zich goed ontwikkeld”, prijst hij de jongeling. ,,Ze zijn voor de leeuwen gegooid, hebben gestreden en grote stappen gemaakt. We hebben het maximale eruit gehaald  maar het was net niet goed genoeg om ons te handhaven. Jammer. Maar het zijn wel jongens voor de toekomst”, is zijn stellige overtuiging. Ook refereert de 53-jarige oefenmeester aan het feit dat hij zonder een echte keeper aan de competitie begon. ,,Patrick Dexel heeft zich toen opgeofferd en hij heeft het heel behoorlijk gedaan. Complimenten voor deze jongen”, zwaait Fred hem alle lof toe.

 

Te wisselvallig

Goed en wel, het feit ligt er. Leiden speelde te wisselvallig en verspeelde te veel punten die hen aan het eind van de rit opbraken. Tijdens ‘die rit’ zag Filippo zijn team een puike wedstrijd tegen stadgenoot Roodenburg op de mat leggen (4-1 winst). Ook tegen de toppers Be Fair en Floreant acteerde zijn ploeg goed maar weer net niet goed genoeg om punten in de wacht te slepen. ,,Toen verdienden we eigenlijk meer.”Zeperds als de 0-6 thuisnederlaag tegen Rohda ’76 en de 6-1 optater uit bij BSC kwamen hard bij hem en zijn mannen aan.

 

En nu?

Wat het team betreft weet Fred nu al dat Danny Sjaardema naar Docos vertrekt. ,,Misschien stoppen er nog wel een paar maar er komen ook weer anderen voor terug.”Peter van der Tuin en Eric Bakker keren terug op het oude nest. ,,Maar nu nog een keeper want Patrick is van nature een voetballer en dat doet hij dan ook het liefst”, weet Fred van zijn stand-in doelman. En wat Filippo zelf betreft? ,,Toch ga ik met een goed gevoel weg en kan iedereen recht in de ogen kijken” weet hij van zichzelf. Waar gaat hij naar toe? ,,Dat is nog vaag. Maar ik hoop zeker weer aan de slag te gaan want ik vind het spelletje nog veel te leuk”, blikt een echt voetbaldier in hart en nieren vooruit. Fred Filippo is nog lang niet uitgeblust.

 

Statistieken:

Totaal: 26-22-36-63 (12e)

Thuis: 13-15-20-28 (12e)

Uit: 13-7-16-35 (12e)

Periode 1: 8-5-9-20 (11e)

Periode 2: 9-8-13-21 (11e)

Periode 3: 9-9-14-22 (10e)

De nul gehouden: 1x thuis, 1x uit

Niet gescoord: 2x thuis, 3x uit

Grootste zege: Roodenburg thuis, 4-1

Grootste nederlaag: Rohda’76 thuis, 0-6

Seizoen 2011/2012: 26-29-53-63