ts-vvleiden2(Zaterdag, 3A)- Een sterk verjongd Leiden heeft het Floreant erg lastig gemaakt zaterdag. Pas in de laatste minuten moesten de Leidenaren capituleren voor de aandringende Boskoopse koploper onder leiding van ex-Leiden trainer Paul Pikaar (3-2).

 

vv leiden Kevin te HennepeVV Leiden-speler Kevin te Hennepe (foto), spelend op de linkshalfpositie, was heel tevreden over de inzet van zijn jonge Leidse teamgenoten. ,,Je kunt geen man of the match aangeven. Dat we het Floreant zo lastig maakten was een echte teamprestatie. We kwamen na een keepersfout van de tegenstander op 1-0 (Brahim Lakhal, red.). Jammer genoeg werd het al snel 1-1. Voor de rust kwamen ze zelfs op 2-1, maar dat was wel op een heel gelukkige manier: een voorzet van hun zeilde zo de verre hoek in. Je gaat dan wel een tikje gefrustreerd de rust in.”

 

Leiden bezorgde Floreant een onaangename verrassing in de tweede helft. Danny Sjaardema, nog één van de meest ervaren spelers,  zorgde namelijk voor de 2-2. Uit een vrije trap randje zestien schoot hij hard in de bovenhoek. ,,Je merkte wel dat Floreant een gelijkspel niet genoeg vond. Drie punten en niet minder, dáár gingen ze voor.”

 

Te Hennepe is van mening dat Floreant inderdaad het sterkste team is van de afdeling. ,,Er lopen daar hele goede voetballers rond en ze combineren prima. Na de 2-2 zetten ze heel veel druk. We konden alleen maar verdedigen, maar dat lukte best aardig. Nogmaals, we waren met een heel jong team, maar wat mij betreft spelen we volgende week weer in deze opstelling.”

 

Leiden heeft zo langzamerhand de punten nodig om niet verder weg te zakken. Volgens Te Hennepe moet dat lukken. ,,We verloren vandaag van de beste ploeg, dat wil dus zeggen dat we volgende week tegen een minder sterke tegenstander spelen. Zo simpel kan het zijn. Met dezelfde strijdlust gaan we voor verrassingen zorgen.”

 

Fred Filippo deed er nog een schepje bovenop voor wat betreft zijn zienswijze over zijn ploeg. ,,Ik heb genoten van mijn jonge ploeg. Het was hartverwarmend. Ik heb staan kijken naar een bruisend elftalletje.”

 

De morsbewoners, dit seizoen toch al geplaagd door een zelden lege ziekenboeg, moesten het dit keer stellen zonder Bas en Roland Middelkoop (laatstgenoemde viel wel in, maar leidde helaas door balverlies op het middenveld de 3-2 in, red.), en Sietse en Wouter Fokkema. Zodoende moest Filippo vijf spelers opstellen van rond de achttien jaar. Sommige spelers speelden daarnaast in lagere seniorenteams de afgelopen jaren.

 

Filippo: ,,Daarom is het zo ontzettend jammer dat we niet beloond zijn met een puntje. Goed beschouwd hebben zij de doelpunten niet echt gemaakt door eigen toedoen. Bij de eerste was er ruis op de lijn achterin, bij de tweede is er sprake van een taxatiefout en bij de derde was er onnodig balverlies op het middenveld. Maar goed, de tegenstander moest tot het uiterste gaan en dat zegt iets over onze prestatie. Hier kunnen we mee door en zo spelend en als we zoveel arbeid blijven verrichten dan moet er voor ons nog het nodige te halen zijn.”

 

Opstelling VV Leiden: Dexel, Van Egmond, Sommeling, Faas, Sjaardema, Te Hennepe, Janssen, Kolreich, Devilee, Meijers, Lakhal.