derby days stad(Zaterdag,4A)- Vooralsnog is het wekelijks om en om bij VV Leiden. Gevolg is dat er tweemaal werd verloren en drie keer gewonnen. Gastheer FC Boshuizen stond dit keer met lege handen tegen de wisselvallige ploeg uit het Leidse Morsdistrict: 2-4.

 

Frans Stouten, zo ongeveer getrouwd met de geelblauwen aan de Boshuizerkade, stak voor de wedstrijd nog maar eens van wal in de bestuurskamer. ,,Allemaal leuk die Leidse derby’s, maar deze stad heeft betaald voetbal nodig. Zo loopt de talentvolle jeugd niet de stad uit naar Den Haag en Rotterdam, want dan kunnen ze hier verder ontwikkelen bij een BVO. Ik wil niet snappen waarom de Leidse clubs de vuist niet samen ballen. Het is toch fantastisch om te zien dat het Leidse publiek wel achter een basketbalclub gaat staan? Waarom zou dat niet met een Leids voetbalbolwerk kunnen?”

 

De vraag op zich is en blijft interessant, maar vooralsnog moet de stad Leiden het doen met een berg aan onderonsjes, waarbij het gros daarvan zich afspeelt in de vierde klasse zowel op zaterdag als op zondag. Veelal wordt gesteld dat het gluren naar potjes in de kelder de ogen zwaar op de proef stelt, maar FC Boshuizen en VV Leiden bewezen, vooral in de eerste helft, dat het anders kan.

 

Zo nam trainer/speler Anuar Hamdi, onder meer ex-NAC,  de thuisploeg aan de hand met ragfijne passes, trapte Fahid Mandil een bal met de rechterbuitenkant over dertig meter naadloos in de voeten van Mo Rahou, die op zijn beurt menige passeerbeweging uit de hoed toverde. VV Leiden leek onder de indruk, maar kwam tweemaal ogenschijnlijk moeiteloos terug uit een achterstand om vervolgens met een voorsprong te gaan rusten.

 

Van der Tuin resultaatBij VV Leiden, dat voor de zoveelste keer in het bestaan de jacht weer heeft geopend op een plek in de derde klasse, viel met name de teruggekeerde Peter van der Tuin (archieffoto) op. De spits oogt traag en log, maar balverlies kwam amper in zijn vocabulaire voor. Daarnaast verzilverde hij een strafschop en bovenal was hij de aangever bij de drie andere treffers. Rian Rosier was er twee keer als de kippen bij en in de slotfase beloonde Kevin te Hennepe het voorwerk van de aanvalsleider: 2-4.

 

De tweede helft was beduidend minder vermakelijk, niet in de laatste plaats omdat Hamdi en Rahou met een blessure moesten passen en Mandil twee gele prenten incasseerde. Toch kreeg FC Boshuizen de beste kans op 3-3, maar invaller Brandon Westenberg wist zich geen raad met de geboden ruimte. Daarna verzuimde VV Leiden om de twijfels over een goede afloop eerder weg te nemen, maar kwam het dus toch nog helemaal goed.

 

Terwijl Hamdi sprak van ‘bouwwerkzaamheden’ bij zijn ploeg, kon collega Maurice Jansen nauwelijks blij zijn met de derde driepunter. ,,Vorige week speelden we veel beter, maar stonden we met lege handen. Nu beviel het me niet erg. Onze voorhoede moet veel beter worden bediend en ik vind dat we daar de spelers ook voor hebben. Vanaf het moment dat die wens structureel wordt ingevuld, kunnen we kijken waartoe we in staat zijn.”

 

FC Boshuizen- VV Leiden 2-4. 7. Rahou 1-0, 17. Van der Tuin 1-1, 29. Ait El-Houssi 2-1, 34. Rosier 2-2, 45.+2 Rosier 2-3, 90.+2 Te Hennepe 2-4. Scheidsrechter: De Haas. Toeschouwers:75.

FC Boshuizen: Laterveer, Derksen, Mandil, Ait-El-Houssi, Elfakih, Mahesh, Hamdi (46.De Groot), Segaar, Rahou (50.Westenberg), Fathi, Kara (72.Ait Blal).

VV Leiden: Lovink, Van Egmond (81.Siera), Meijers, Fokkema, Van de Berg, Janssen (46.Lakhal), Devilee, Te Hennepe, Middelkoop, Van der Tuin, Rosier.

 

Bron: Leidsch Dagblad/HK