ts-vvleiden2(Zaterdag,3A)- VV Leiden speelde meer tegen Vrouwe Fortuna dan tegen Kamerik. Niet minder dan zes keer trof de formatie van Fred Filippo het aluminium en die pech kwam de nu nummer voorlaatst duur te staan (3-1). Joeri Devilee, Alex Meyers en Roland Middelkoop hadden onder meer de pech aan hun zijde. Tegen de verhouding in haalde de thuisploeg de rust met 1-0. Ook na de pauze was VV Leiden beter, maar vergrootte de andere ploeg in nood de score. Meyers bracht tien minuten voor tijd nog Leidse hoop. De vierde treffer van de middag was echter weer voor de thuisploeg. VV Leiden moet nu volgende week winnen van Roodenburg om wellicht nog nacompetitie te kunnen spelen.

 

Geconfronteerd met de tegenslagen, een dag na de pijnlijke nederlaag, kan Roland Middelkoop het nog steeds niet bevatten. ,,Nou, nou,nou. Wat een onvoorstelbaar verhaal. De wereld had er totaal anders uit gezien bij winst. En we hadden ook gewoon moeten winnen. Nu wordt het heel moeilijk. Natuurlijk, we blijven erin geloven. Maar we kunnen moeilijk de realiteit uit het oog verliezen.”

 

vv leiden Roland MiddelkoopMiddelkoop (foto) beschrijft de eerste helft. ,,We hadden besloten om pressievoetbal te spelen. Daar slaagden we de eerste 25 minuten ook in. Zij wisten zich geen raad en we konden hun opbouw telkens ontregelen. In die fase mikten we al drie of vier keer op paal en lat en dus kwamen zij heel goed weg. Slechts incidenteel kwamen ze bij ons doel in de buurt. Bij één van die uitbraken kwam er een bal op Danny’s (Sjaardema, red.) hand, terwijl hij zijn handen voor zijn lichaam had. Wat moest hij dan? Die strafschop ging er in en daardoor stond de wedstrijd op zijn kop. We waren de organisatie kwijt.”

 

Middelkoop maakte na de hervatting pas zijn opwachting, maar zowel als aandachtig toeschouwer als speler kwam hij tot dezelfde conclusie. ,,VV Leiden was en bleef sterker, maar ook bleef pech ons achtervolgen. Van de 2-0 kan ik me weinig meer herinneren. Ik denk dat het kwam doordat ik, en met mij het team, lamgeslagen was.”

 

Toch kwamen de mannen van Fred Filippo terug, maar ondanks verwoede pogingen om de gelijkmaker af te drukken, kwam het niet meer tot een verbuiging van de score. ,,Nee, enkel zij scoorden nog. Een klotengoal ook nog eens. Dat kon er ook nog wel bij. Dit is zo verschrikkelijk zuur.”

 

VV Leiden is nog niet gezien, maar de sterren staan niet gunstig boven het Morschkwartier, aan de kant van de roodwitten. ,,Wij moeten winnen van Roodenburg, maar zij kunnen de nacompetitie nog halen aan de bovenkant. Dus ik denk niet dat ze het laten lopen, hoewel ik daar wel een beetje op hoop. Zij spelen toch ook liever tegen Leidse clubs volgend seizoen? En zij zijn ook afhankelijk van andere uitslagen. Maar dan nog, Kamerik moet verliezen van Koudekerk en Ariston van BSC, maar die laatstgenoemde ploeg speelt nergens meer om. Het mag dus duidelijk zijn dat we afhankelijk zijn van anderen en dat had dus niet gehoeven. Die vervloekte paal en lat.”

 

Middelkoop neemt de scenario’s door, maar hij is meer realist dan optimist in deze. ,,Sowieso heb ik er zelf geen invloed meer op, want ik pakte een kaart en wordt waarschijnlijk geschorst. Dat geldt ook voor Wouter Fokkema. Ik zie het eigenlijk niet meer goedkomen, hoewel ik vanzelfsprekend het liefst blijf ballen in de derde klasse. Als ploeg hebben we te weinig gescoord dit seizoen. Veel gelijke spelletjes leveren nu eenmaal te weinig op. En als je niet scoort dan krijg je vroeg of laat problemen. Kamerik uit was naar mijn idee cruciaal, maar je weet het nooit. Dit is een rare competitie.”

 

Mocht VV Leiden degraderen, op de huidige plaats (13) is dat zonder meer het geval, dan moet zijn ploeg zo snel mogelijk terugkeren, vindt de middenvelder. ,,In de vierde klasse zijn we verplicht om bovenin mee te draaien. We zullen dan echter wel zelf veel meer het spel moeten gaan maken. Dat is dit seizoen wel anders. Het zou ook naar zijn voor de nieuwe trainer en jongens die van plan zijn om over te komen zoals bijvoorbeeld Peter van der Tuin, die wel altijd makkelijk scoort.  Maar goed, laten we niet op de zaken vooruit lopen. Van Roodenburg winnen is ook weer niet onmogelijk. Op sportpark Noord werd het gelijk.”