ts-vvleiden2(Zaterdag,4A)- Voor de vierde keer op rij kreeg een tegenstander VV Leiden niet onder de knie. De 0-0 bij DWO was ook keurig te noemen gezien de stand op de ranglijst. DWO is derde en doet prima mee in de strijd om de derde periode. Leiden houdt zich al het gehele seizoen op bij de laatste ploegen in 3A. Toch viel er in de ogen van trainer Fred Filippo meer weg te halen uit Zoetermeer. ,,Met wat meer brutaliteit en flair hadden het ook drie punten kunnen zijn”, stelde de oud-prof een tikkeltje ontevreden.

 

Filippo. ,,Ik houd hier een dubbel gevoel aan over. Natuurlijk kan ik tevredenheid opbrengen voor het feit dat we nu al vier keer ongeslagen zijn op rij. Maar ik was niet onder de indruk van de tegenstander en ik vind dat we best meer onze tanden hadden mogen laten zien. Een overwinning zou in dit stadium erg goed zijn uitgekomen, want het is nog steeds erg druk onderin.”

 

vv leiden Alex MeyersDe oefenmeester vond dat zijn ploeg matig startte. ,,De overtuiging ontbrak. Zeker voorin. We kregen met Brahim (Lakhal, red.) wat kansjes en daar hadden we meer mee moeten doen. DWO speelde vooral opportuun en op kracht en zij werden hoofdzakelijk gevaarlijk bij spelhervattingen. Als je alles bij elkaar optelt, kregen wij toch echt de beste kansen. Aleksie (Alex Meijers, foto, red.) kreeg de grootste na rust. Dat had hem kunnen zijn.”

 

De thuisploeg trof eenmaal de paal en voor het overige stond stand-in doelman Arwin Akse zijn mannetje. De vervanger van de pas getrouwde collega ballenvanger Patrick Dexel. ,,Het ging wel lekker, ja. Ik ben blij, als de situatie daar om vraagt, dat ik de ploeg kan helpen. Voor een keeper is het uiteraard altijd lekker om de nul te houden. Nog mooier zou het zijn geweest als we wat scherper waren in de frontlinie. De winst zat er echt in, maar net dat laatste stukje ontbrak. Eigenlijk vind ik het onbegrijpelijk dat zij derde staan. Aan de andere kant, het had ook zo weer fout kunnen gaan en vooraf tekenden we voor een puntje.”

 

Akse haalde de bal op de paal aan en moest zelf diverse keren aan de bak om een doelpunt te voorkomen. Toch vond hij dat de defensie er bij VV Leiden goed uitzag. ,,Als ze achterin doen waar ze voor staan, wordt het voor een keeper ook makkelijker. In dat opzicht had ik niet te klagen.”

 

Filippo klaagde op zich niet, maar zijn verleden kwam om de hoek kijken. ,,Ik was geen geweldige voetballer, maar ik speelde wel altijd brutaal. Dat aspect miste ik een beetje bij wat jongens. Dat had ons net even verder kunnen helpen. Het is niet verwijtend, maar meer een constatering. Als we dat de laatste wedstrijden wel op kunnen brengen, dan is er nog van alles mogelijk voor ons. Ik weet ook wel dat Be Fair volgende week heel lastig gaat worden, want zij ruiken de titel. Toch zijn we dus af en toe tot meer in staat, dat bewees deze wedstrijd wel. En geloof me, ik zie liever af en toe dat ze het proberen en dat een bal richting de parkeerplaatsen gaat dan dat ze inhouden en dat het schot er weer niet uitkomt. We scoren te weinig en dus moeten we het meer proberen. Schiet maar eens, gewoon durven.”

 

Akse sloot zich wat dat betreft aan bij de woorden van de trainer. ,,Als jongens kansen missen dan doen ze dat niet expres. Maar inderdaad, ze moeten het blijven proberen. En waarom niet tegen Be Fair? Als je een punt kunt pakken bij de nummer drie dan is een stuntje ook niet onmogelijk tegen de nummer 1. Zoveel kansen komen er waarschijnlijk niet volgende week. Maar als we net even scherper zijn dan valt er misschien echt wat te halen. Nee, ik ben er niet bij. Ik keep volgende week weer gewoon lekker in het vierde.”

 

Opstelling VV Leiden: Akse, Van Egmond, B. Middelkoop, S. Fokkema, Sjaardema, Coll Reich, W.Fokkema, Devilee, Van de Berg, Meijers, Lakhal.