ts-vvleiden2Nacompetitie- VV Leiden is weer terug in de kelder van het amateurvoetbal. Bij Alphia werd een 4-0 nederlaag geleden en daardoor moest de derde klasse vaarwel worden gezegd. Alphia knipoogt juist naar dat niveau, maar ook LSVV’70 is nog een serieuze gegadigde om de plek van de roodwitten in te nemen.

 

Het onheil van VV Leiden tekende zich vorige week al af. Op eigen bodem kwam het tot een puntendeling met LSVV’70 hetgeen de vertrekkende trainer Fred Filippo verleidde tot de uitspraak ‘dat het al zo goed als over was’. Een week later moest de ploeg uit de Leidse Morsch winnen en daarna afwachten. Winnen zat er echter feitelijk bezien niet in en dus werd ook meteen de onzekerheid verdreven.

 

De terugval van VV Leiden is niet meer dan logisch. Eind vorig seizoen werden er tal van overschrijvingsformulieren aangevraagd en dat noopte Filippo tot tal van noodgrepen. Onderweg in het seizoen verloor Filippo ook nog enkele ‘poppetjes’en tegen Alphia kon de zwaar op de proef gestelde trainer beschikken over welgeteld één wissel en een ‘redder in nood’. Andere spelers waren geschorst, geblesseerd of maakte de keuze elders te zijn.

 

Het was al met al genoeg om de nacompetitie te halen, maar daarin ging het dus faliekant fout. Zeker nadat Michel Nolten op slag van rust de 1-0 achter Patrick Dexel werkte. Na de rust probeerde VV Leiden het heus wel, maar dan wel met de moed der wanhoop. Invaller Kenny Blanken gaf de matte tegenstander het laatste duwtje, waarna eerst Jeroen van Egmond moest vertrekken vanwege het hanteren van de noodrem en vervolgens was Blanken nog eens twee keer trefzeker. De manschappen van Filippo capituleerden al voor het slotstuk van een wedstrijd, die vooral in de eerste twintig minuten bol had gestaan van een parodie op voetbal.

 

Slechts één speler van de bezoekers zocht de grond op om te treuren. Zijn teamgenoten leken de klap al eerder te hebben verwerkt. Een volledig seizoen op de tenen lopen, mocht uiteindelijk niet baten. De manier waarop Filippo ondanks alle malheur zijn positivisme onafgebroken liet spreken, oogstte lof.

 

Het ‘belegen’ elftal van Ted van Berkel, die zaterdag vervangen werd op de bank door Luan Kameri, heeft nu aan een punt genoeg tegen LSVV’70. Mocht Alphia de derde klasse instappen dan dient zich onmiddellijk een probleem aan. Een fors aantal spelers stopt ermee en hoe dat opgevangen gaat worden bij de oranjehemden is nog een deels openstaande vraag. Mocht LSVV’70 op 8 juni aan het langste eind trekken dan ziet het er naar uit dat de formatie van Wim Mugge zich wel kan versterken. Dan nog blijft de vraag of ook die oranje brigade de derde klasse aan kan, gezien de geringe arbeidsethos op het gebied van trainingsactiviteiten. De drie clubs hebben dus hun zorgen, waarbij die van VV Leiden voorlopig het grootst zijn.

 

Alphia-VV Leiden 4-0 (1-0). 44. Nolten 1-0, 70. Blanken 2-0, 81. Blanken 3-0, 82. Blanken 4-0. Scheidsrechter: Lochtenberg. Rode kaart: 71.Van Egmond (VV Leiden). Toeschouwers: 200.

Alphia: Van der Zwet, De Jeu, De Kruijf, Vonk, Thomasse, Hoogendoorn, Verboom, Heppener, Nolten, J. van Munsteren (56.Blanken), M.van Munsteren.

VV Leiden: Dexel, Van Egmond, S.Fokkema, Faas, R.Meijers, Sjaardema, Janssen, W.Fokkema, Devilee, Meyers, Lakhal (64. Coll-Reig).

 

Bron: LD/HK. Een nadere nabeschouwing volgt!