derby days stadOp voorhand leek het duel tussen het hoog genoteerde UVS en hekkensluiter Football Factory op papier een makkie voor de ploeg uit de Kikkerpolder. Maar anders dan de 7-1 uitslag doet vermoeden was dit het eerste uur van de wedstrijd niet het geval. ,,Die gasten stonden goed en bij de rust stonden we pas met 2-1 voor”, sprak trainer Charles van Goozen. ,,Zij speelden vrij compact en het was niet makkelijk om er doorheen te komen. Ik heb toen even de puntjes op de i gezet en gezegd dat we de bal beter rond moesten laten gaan”, zo geeft de trainer uitleg over de kanteling in de stadsderby.

 

Kenneth Maaskant opende de score en Koen Hogenboom tilde na een goed uitgevoerde counter zijn team naar 2-1. De tussentijdse gelijkmaker kwam op naam van good-old Pieter van Schie, die de balans op dat moment in evenwicht deed uitdrukken. ,,Toen het kort na de thee 3-1 werd, was hun verzet gebroken. Daarna werd het wel een makkie”, aldus van Goozen.

 

De coach vervolgt: ,,Wij creëerden meer kansen en hebben die goed uitgespeeld. Het zijn leuke gasten om tegen te voetballen, maar uiteindelijk hebben wij verdiend gewonnen. Al zag het er zoals gezegd in de eerste helft niet naar uit.” De blauw-witten die het vijandelijke net wisten te vinden waren voorts  topscorer Evert van Rest (2), Mark Hermenet, Ferry Kort en Kay Oudenaarden.

 

Dan de andere kant van de medaille. Speler en coach van Football Factory Pieter van Schie klonk berustend na de oorwassing. Van Schie heefteen beperkte selectie, die als het hen zo uitkomt en de studie geen voorrang geniet, graag een potje wil ballen en niet ‘uit zijn plaat’ gaat als ze verliezen. Ook niet na de negatieve zevenklapper tegen UVS.

 

,,Het lijkt erger dan het was” analyseert Van Schie, die zelf voor de rust de gelijkmaker aantekende en dus maar weer eens bewees het scoren niet verleerd te zijn. Het gebeurde in een fase waarin zijn team goed stond en compact voetbal op de mat legde. Maar na de thee (2-1 voor de thuisclub) ging zijn team toch kopje onder en verzoop het in de Kikkerpolder.

 

,,In de tweede helft kwamen we duidelijk conditie tekort. Na de 3-1 stortten we in”, ondervond de inmiddels veteraan, die het wel ‘grappig vindt dat ouwe jongens zoals Rocky Poulina en Mo Naciri het nog steeds leuk vinden om een wedstrijdje tussen en met jonge studenten te spelen’.

 

,,Het was ondanks de nederlaag een aardige pot en we zijn in eerste instantie niet overlopen. We hebben het UVS een uur lang moeilijk gemaakt en kregen ook een compliment voor het sportieve spel. Vooraf wisten we eigenlijk sowieso al dat we zouden gaan verliezen, maar als dat in een sportieve wedstrijd zonder kaarten gebeurt, is dat compliment dan ook verdiend”, klinkt het enigszins tevreden. Van Schie: ,,We spelen wel aardig voetbal en er zullen zeker nog een aantal punten worden gehaald”, blikt de trainer optimistisch vooruit. ,,Het zal zeker niet bij deze twee punten blijven.”

 

Piet van Kampen