ts-footballfactoryVandaag is het de beurt aan zaterdagvierdeklasser Football Factory voor wat betreft een terugblik op het seizoen 2012/2013. Voor trainer/speler Pieter van Schie was het, onafhankelijk van de prestaties van het eliteteam, een geslaagd jaar. Zijn troetelkind Football Factory (en dat van medeoprichter Rocky Poulina) bestond vijf jaar en je kunt gerust spreken van een bloeiende vereniging.

 

Het aantal leden en teams is verdubbeld en de accommodatie in  een nieuw jasje gestoken. Pieter en Rocky vulden met hun Footballfactory een gat in de markt en dat was het creëren van een nieuwe voetbalvereniging voor studenten. Dat deze doelgroep zijn specifieke voor- en nadelen kent mag duidelijk zijn. Studie- en familieperikelen kunnen nog wel eens voor afzeggingen zorgen en ook de levensstijl van sommige studenten kan wenkbrauwen doen fronsen. Trainer Van Schie kan er mee leven.

 

Pieter van Schie resultaat,,In de periode van eind oktober tot begin december bleven we ongeslagen en waren de best presterende club uit de afdeling. In die tijd had ik de beschikking over een voltallige selectie en die was breed en sterk. In de kerstperiode gingen met name de buitenlandse studenten naar huis en raakte ik een paar goede voetballers kwijt. Zo gaat dat nu eenmaal. We begonnen punten te verliezen mede door gemakzucht. Hoewel we veel wonnen, was dat niet door grote overmacht, maar door inzet en motivatie. Toen dat laatste minder werd bleken we toch niet zo goed te zijn als we dachten. Dat bleek uit de wedstrijd tegen LSVV die onnodig met 3-2 werd verloren. Dat moet volgend seizoen beter. Ook de trainingsopkomst was bij tijd en wijlen matig. Er werd me wel eens gevraagd op bepaalde aspecten te trainen, maar als je met vier basisspelers op het trainingsveld staat is dat volkomen zinloos.

 

,,Progressie hebben we zeker geboekt op het terrein van verdedigen. We kunnen compact spelen en geven weinig kansen weg. Nu nog aanvallend wat scherper worden.”

 

Pieter van Schie is langzaam aan het afbouwen wat betreft speeltijd en dat geldt ook voor Rocky Poulina, hoewel die de tweede helft van het seizoen aardig wat meegebald heeft ondanks een zware heupopratie. Ook zijn andere bemoeienissen met het reilen en zeilen van zijn geesteskind worden minder. ,,Ik heb een paar zeer betrouwbare en bekwame mensen als Koen de Reus, Roel Gielkens, Annick Wouters, Sanne de Boer en Oscar Hammerstein, die allerlei taken van me overnemen. Dat heb ik in de loop der jaren wel geleerd: je moet op een gegeven moment zien dat je bevoegdheden moet overdragen. Ik vraag constant om feedback. ,,Doe ik het wel goed”, ,,Wat kan er anders?” zijn standaardvragen. Als je voorzitter of oprichter bent wil dat niet zeggen dat je onfeilbaar bent. Er valt altijd wat te leren.”

 

,,Volgend seizoen kunnen we wel eens gaan verrassen. Ik raak weinig mensen kwijt. Goed, er gaan wat buitenlandse jongens weg, maar de kern blijft bij de Football Factory. Er hebben zich al wat interessante voetballers aangemeld en het blijft tot eind september de vraag wie daar nog bij komt.  Er kan altijd een pareltje bij zitten. Dat maakt het werken bij onze vereniging zo boeiend. Het is een internationaal gezelschap met soms acht nationaliteiten en opeens staat er een heerlijke voetballer op het trainingsveld. Dat kan ook in de winterstop gebeuren, iets wat de Football Factory een eigen identiteit geeft.”

 

Van Schie koppelt realiteitszin aan idealisme en dat past precies bij jongste loot aan de voetbal regio Leiden: de Football Factory.

 

Statistieken:

Totaal: 24-26-41-83

Thuis: 12-13-20-35 (8e)

Uit: 12-13-21-48 (9e)

Periode 1: 12-19-24-37 (7e)

Periode 2: 12-7- 17-46

De nul gehouden: 1x thuis, 2x uit

Niet gescoord: 4x thuis, 3x uit

Grootste zege: UVS thuis 4-2, Wassenaar uit 2-4

Grootste nederlaag: 10-0 uit bij SVOW

Seizoen 2011/2012: 22-4-15-112 (12e, laatste)