ts-footballfactory(Zaterdag,4A)- Tegen een andere laagvlieger, SVOW, had de kans erin gezeten om weer enigszins aan te haken, maar Football Factory liet de mogelijkheid onbenut. Linksback Job Feenstra baalde flink van het 0-2 thuisverlies. Nog steeds wordt er gewacht op de eerste overwinning van het seizoen en dat is geen prettige constatering zo rond medio november.

 

 ,,We speelden een goede eerste helft, maar een bal tegen de paal en tegen de lat hadden er zo maar in gemogen en dan loopt een wedstrijd heel anders. Maar het geluk zat niet mee”, vond Feenstra. Ja en geluk heb je vaak nodig in een wedstrijd die alle kanten op kan.

 

De in het vorige seizoen geopereerde Feenstra erkent oprecht dat zijn team zich in een negatieve spiraal bevindt. ,,Vorig seizoen hadden we een sterkere selectie, maar we hebben nu aan kwaliteit ingeboet. Bovendien spelen we dit seizoen vaak in een wisselende samenstelling en dat komt een en ander niet ten goede. We spelen af en toe redelijk voetbal en eigenlijk moeten we meer punten kunnen pakken.”

 

Dat lukte Factory tot op heden nog nauwelijks, want twee schamele puntjes is tot dusverre de magere oogst. Tegen SVOW kon dit puntentotaal niet worden opgeschroefd. Mede ook doordat het team in de tweede helft na een kwartier met tien man verder moest, na het geblesseerd uitvallen van Jake Taylor. Een vervanger was niet paraat ,,We hebben niet genoeg spelers, de selectie is veel te smal.” Over de uitslag is Feenstra duidelijk. ,,De nederlaag is achteraf gezien toch wel terecht.”

 

Zoals Feenstra al aangaf, had er in de eerste helft meer in gezeten. Doch pal voor de rust viel de 0-1 (Zico Wesselman) en toen kort na de thee ook nog de 0-2 (Joost Oudshoorn) viel, was het eigenlijk over en sluiten. ,,We waren geknakt en konden in de tweede helft niets meer afdwingen”, blikt Job terug op het wederom verloren duel.

 

Toch klinkt er iets van optimisme in zijn stem. ,,We willen gewoon een lekker balletje trappen, maar je weet het nooit met studenten. De meesten leggen zich niet toe op het voetballen en soms zijn er veel spelers weg. Het lijkt wel of het dit jaar erger is en dat merk je dus duidelijk aan de prestaties.”

 

,,Het wordt hoog tijd dat we eens punten gaan pakken” vindt de 23 jarige verdediger, die na zijn operatie als linksback fungeert. ,,Maar we blijven er voor gaan. We geven de moed niet op.”

 

De ploeg van Pieter van Schie heeft nu enkel nog Warmunda en FC Boshuizen in het zicht. Die twee teams hebben respectievelijk twee en drie punten meer. SVOW liep verder weg en het is nog maar de vraag of Football Factory de Weteringbruggers nog kan achterhalen gezien de aanhoudende slechte resultaten. Wel is Football Factory van de veertiende plaats af, maar dat heeft puur te maken met het feit dat SV Wassenaar uit de competitie werd verbannen door de KNVB na het gebruik van geweld in het duel met Haagse Hout. De Leidenaren hadden nog niet gespeeld tegen SV Wassenaar.