ts-footballfactory(Zaterdag,4A)- De stand op de ranglijst liegt niet. Na de nederlaag op eigen veld tegen Warmunda (1-2) heeft Football Factory de rode lantaarn in handen, met een schamel puntje uit acht wedstrijden. Reden voor middenvelder Ramon Weyers om de noodklok te luiden. ,,Op deze voet verder gaan heeft geen zin. Er moeten broodnodige veranderingen plaatsvinden willen wij van de figurantenrol afkomen die wij tot nog toe spelen.”

Weyers, die Football Factory voor het seizoen inschaalde als titelkandidaat, wil af van de vrijblijvendheid binnen het Leidse studententeam. ,,Dit resultaat toont wederom aan dat er behoefte is aan structuur en regelmaat binnen ons elftal. Jongens moeten twee keer komen trainen, ook op zaterdag aanwezig zijn en er dan ook echt staan. Een trainer, die vanaf de zijlijn aanwijzingen geeft zou ook geen overbodige luxe zijn.” Oprichter, trainer en speler Pieter van Schie was zaterdag afwezig. Rocky Poulina droeg de aanvoerdersband.

 

Hoewel een overwinning uitbleef, liet Football Factory in de eerste zeven wedstrijden regelmatig aardig spel zien. Titelkandidaten VVSB, Leidsche Boys en Hazerswoude Boys werden blij vlagen aardig partij geboden. Weyers, oud speler van VVSB, SJC en Teylingen, had daarom goede hoop dat tegen het nog puntloze Warmunda de ban gebroken kon worden. ,,In de eerste helft was er, ondanks dat wij wederom met een aantal invallers speelden, geen vuiltje aan de lucht. Warmunda creëerde weinig kansen en wij pakten de leiding door een magnifieke goal van Mo Naciri, die een afvallende bal, na hem een keer te hebben laten stuiteren, vanaf een meter of 25 in een keer op zijn pantoffel nam.”

 

In de tweede helft ging het echter fout. Weyers: ,,In de rust spraken we af dat we op dezelfde voet verder zouden gaan, maar eenmaal op het veld ontbrak werkelijk alle cohesie. Niemand voerde zijn taken uit, passes kwamen niet aan, duels werden verloren en tot overmaat van ramp scoorde Warmunda twee keer na in mijn ogen uitermate zwak verdedigen (de treffers kamen op naam van Loek en Peter Wansink, red.).” De Leidenaars joegen, wellicht tegen beter weten in, op de gelijkmaker. Die bleef uit, mede omdat de arbiter weigerde tweemaal een strafschop aan Naciri te geven, die in zijn ogen te makkelijk naar de grond ging.

 

Football Factory heeft nu dus echt plaats genomen in de kelder van het zaterdagvoetbal en wacht nog steeds smachtend op de eerste overwinning. In het seizoen 2008/2009 startte de ploeg van Van Schie met een keurige vijfde stek, maar in de jaren daarna eindigde de jongste Leidse telg als elfde, dertiende en twaalfde. In dat laatste jaar won Football Factory slechts eenmaal en werd er een keer gelijkspeeld. Vorig seizoen werd plaats negen in genomen aan het einde van het seizoen. De hoogste tijd dus voor intensieve trainingen, discipline en saamhorigheid om de punten te gaan pakken voor het internationale gezelschap..