HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys in bizar slot naar gelijkspel

Hazerswoudse Boys in bizar slot naar gelijkspel

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)- Onder ideale voetbalomstandigheden eindigde de wedstrijd van Hazerswoudse Boys tegen  Sportief afgelopen zaterdag in een 3-3 gelijkspel. Drie minuten voor tijd zag het daar nog niet naar uit toen de Boys op een 3-0 voorsprong waren gekomen en de bezoekers, de nummer 3 van de 4e klasse B,  naar een kansloze nederlaag werden gespeeld. In het bizarre slot van de wedstrijd waren de Boys op het einde al hun overwinning aan het vieren, maar daar dacht Sportief anders over.

Met een wanhoopsoffensief waarin alles lukte bij Sportief en een in paniek geraakte Boys defensie, kwamen de bezoekers  in de vierde minuut van de blessuretijd via een strafschop op 3-3 en gaven de Boys een verdiend verkregen  3-0 voorsprong in de slotfase toch nog uit handen.

Vanaf het begin van de wedstrijd zette Hazerswoudse Boys tegenstander Sportief onder druk en in de 7e minuut kreeg Victor Helmus een goede kans, maar zijn inzet miste alle kracht en werd een makkelijk prooi voor doelman Heijman.  In de tiende minuut kon Koen Plaisier na een lange solo zijn inzet niet omzetten tot een doelpunt en ook Victor Helmus miste van dichtbij de voorzet van Leo de Ruiter. Na een halfuur moest Patrick Wassing met een liesblessure het veld verlaten en werd hij vervangen dor Arnold Voets. In de 42e minuut namen de Boys dan toch verdiend de leiding door  Raymond Platteel, ontsproten uit een mooi genomen vrije trap van Jeffrey Kastelein. Direct hierna kreeg Victor Helmus een goede kans, maar zijn schot ging naast. Ook Sportief kreeg een paar mogelijkheden, maar vond telkens de utstekend keepende Joren van Dijk op hun weg.

De Boys gingen na rust verder met hun goede spel en uit een steekbal van Thijs van Wetten schoot Hessel de Gelder de bal in het zijnet. Ook Sportief scoorde bijna, maar Raymond Platteel bracht redding op de doellijn. De Boys leken het overwicht te verliezen en Sportief kwam beter in de wedstrijd. Maar door een goede ingreep op het middenveld van Mark de Ruiter werd Leo de Ruiter alleen voor de keeper gezet en werd de 2-0 een feit. De Boys zijn hierna oppermachtig en kregen de ene na de andere kans en in de 87e minuut schoot Leo de Ruiter de 3-0 beheerst binnen. De wedstrijd zou normaal gesproken gelopen zijn, maar Sportief kreeg weer moed als het een minuut later de 3-1 scoort. Joren van Dijk voorkwam een minuut later de aansluitingstreffer, maar in de 90e minnut valt dan toch de 3-2.

De bezoekers roken nu vanuit het niets mogelijkheden. Uit een afgeslagen corner werd de bal door een aanvaller van Sportief ingezet en kwam de bal tegen de hand van Hessel de Gelder. Scheidsrechter Bootsen gaf hiervoor een penalty. Deze buitenkans liett Sportief niet aan zijn neus voorbij gaan en vanaf de elfmeter werd de gelijkmaker binnen geschoten.  De spelers van de Boys konden het niet geloven dat een voorsprong van drie doelpunten in zeven minuten tijd zo maar is weggegeven. Er zal lering getrokken moeten worden uit deze genadeloze afstraffing.
Volgende week wacht de laatste uitwedstrijd van dit seizoen bij SVS  in Capelle a/d IJssel.

Opstelling: Joren van Dijk, Justin Meijer, Mark de Ruiter, Raymond Platteel, Koen Plaisier , Patrick Wassing(31. Arnold Voets), Jeffrey Kastelein, Hessel de Gelder , Leo de Ruiter, Thijs van Wetten en Victor Helmus (67.Roy van Leeuwen).

Verslag: Leo van der Pot