ts-HazerwoudseboysDe volgende terugblik op het seizoen. Aan de beurt de zwartwitten uit Hazerswoude. Het begon helemaal niet onaardig voor Hazerswoudse Boys dit seizoen. Er werd met een zekere regelmaat gewonnen en er werd beslist aardig gevoetbald. Hoogtepunt was natuurlijk de 9-2 zege tegen SPV’81. Er werd heerlijk en scherp gevoetbald.

 

Eigenlijk was de thuisnederlaag tegen Moerkapelle in de laatste wedstrijd  van het seizoen tekenend voor de tweede competitiehelft van Hazerswoudse Boys: na een voorsprong stond de ploeg aan het eind met lege handen. Te veel wedstrijden werden op die manier, onnodig, verloren. De zesde plaats is voor de naar Roda’76 vertrekkende trainer Ed Kluivers een teleurstelling.

 

Edwin Kluivers resultaat,,Ik heb te maken gehad met een stroom van afzeggingen van spelers uit de laatste linie. Ik had tegen Lekkerkerk zelfs zes verdedigers die er niet waren! Desastreus natuurlijk. Werk, studie en andere redenen waren de oorzaak van al die afzeggingen. Aan de ene kant begrijp ik het wel. Ze spelen niet op het hoogste niveau en het blijft niet of minder dan een hobby. Aan de andere kant:  je geeft aan dat je prestatief wilt voetballen, want je blijft een selectieteam. Met afzeggen benadeel je ook je ploeggenoten. Te vaak en te veel moest ik een beroep doen op jongens van het tweede. Daardoor leverden we veel kwaliteit in met voorspelbare gevolgen: nederlagen. Kijk maar naar eens naar de wedstrijdverslagen: “Hazerswoude verspeelt voorsprong”, “Hazerswoude kan voorsprong niet vasthouden”, “de Boys uiteindelijk met lege handen”. Dit zegt genoeg dacht ik zo. We moesten soms slimmer spelen of simpeler door een bal weg te rossen. Dat is te weinig gelukt.

 

Een aantal jonge jongens  heeft zeker progressie geboekt. Dit seizoen gaf ik het eerste samen met het tweede laten trainen. Je ziet dan dat de jonkies zich optrekken aan het niveau van de oudere, meer ervaren spelers. Dat is leuk om te zien en spelers realiseren zich dat ook en hebben waardering voor de trainingswijze. Ik heb van diverse kanten gehoord dat ze het jammer vinden dat ik wegga en dat is toch een compliment.

 

Onze beste wedstrijd was tegen W.D.S.. Alles klopte die dag. We bouwden van achteren uit goed op, waren scherp in de duels en effectief in de aanval. Het was een heerlijke pot. Honderd procent het tegenovergestelde was de match tegen Rijnstreek. 2-0 voor en uiteindelijk staat er 2-3 op het wedstrijdformulier. Hierover zwijgen lijkt me beter.

 

Wat ik geleerd heb dit seizoen? Improviseren! Je moet wel als je zoveel mensen mist. Ik kijk dus met gemengde gevoelens terug. Het trainen zelf heb ik met ontzettend veel plezier gedaan. Ik had ook een goede band met die gasten, maar ja, als trainer wil je die trainingsarbeid vertaald zien in punten en dat is dus zoals eerder gezegd teleurstellend geweest.

 

Volgend seizoen ga ik Roda’76 trainen. Die kunnen door de nacompetitie in de tweede klasse terecht komen en dat is natuurlijk een uitdaging van jewelste. Het is een jonge ploeg met mogelijkheden. Ze spelen een of twee klassen hoger dan Hazerswoudse Boys dus ik kan voetballend ook meer verwachten en eisen. Nogmaals: ik kijk er naar uit.

 

Statistieken:

Totaal: 24-30-53-49 (6e)

Thuis: 12-20-37-28 (6e)

Uit: 12-10-16-21 (8e)

Periode 1: 12-17-23-21

Periode 2: 12-13-30-28 (9e)

De nul gehouden: 1x thuis, 3x uit

Niet gescoord: 1x thuis, 5x uit

Grootste zege: 9-2, SPV’81 (thuis)

Grootste nederlaag: 3-5, Zestienhoven (thuis)

Seizoen 2011/2012:  22-37-60-34 (4e)