(Zaterdag, 4B)- Moerkapelle- Hazerswoudse Boys: 0-0. Een brilstand, de wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was, de ploegen kwamen niet tot scoren. Haal alle clichés maar uit de kast na de wedstrijd Moerkapelle – Hazerswoudse Boys. ,,We gingen voor de drie punten”, meldt Joren van Dijk, de keeper van de Boys. “We hadden dan op drie punten van Moerkapelle gekomen; nu blijft het gat zes punten. Heel eerlijk gezegd was Moerkapelle beter.”

 

Joren van Dijk,,Als er een winnaar had moeten komen, dan hadden zij daar het meest recht op. Ik weet het, zoiets zegt men niet snel bij een gelijkspel, maar je moet je ogen niet sluiten voor de werkelijkheid. Ik kan wel zeggen dat wij de beste kans van de match hadden. In de zesde minuut legde Leo de Ruiter de bal terug op de Victor Helmus, die jammer genoeg tegen de uitkomende keeper aanschoot. Voor de rest hebben we niet meer gehad dan kansjes of mogelijkheden zo je wilt. Moerkapelle speelde in de tweede helft meer pressievoetbal, maar uitgespeelde kansen kregen ze niet. Ik moest wel een paar keer reageren op schoten, maar het ging vandaag lekker en ik kon ze makkelijk keren.”

 

,,Gek eigenlijk; ik was de hele week grieperig, maar in de  wedstrijd merkte ik daar helemaal niets van. Ik ben meestal heel gefocust en geconcentreerd, voor me ziek voelen is geen tijd.”

 

De doelman vervolgt: ,,We gaan nu beginnen aan de tweede periode en ik acht ons niet kansloos voor de te vergeven titel hier. Zelfs een derde plek op de eindlijst acht ik niet onmogelijk.  We hebben een uitstekende trainer die ons steeds beter laat voetballen. Er is een klik met Edwin Kluivers en hij weet zijn ideeën over te brengen. Zijn aankondiging om bij ons te stoppen om  elders te gaan trainen kwam als een donderslag bij heldere hemel. Heel jammer, want er is wederzijds vertrouwen en waardering voor elkaars kwaliteiten. Hij geeft persoonlijk redenen aan voor zijn vertrek. Daar heb ik respect voor, maar ik betreur het zeer.”

 

,,Inmiddels is er een sollicitatieprocedure aan de gang heb ik gehoord. Een verrassend groot aantal trainers hebben belangstelling. Ik heb ook het idee, dat we best een leuke vereniging zijn. Het is misschien wel een echte dorpsclub, maar dat heeft ook zijn aantrekkelijke kanten. Iedereen kent elkaar en we spelen vaak vanaf de jeugd samen. Dat betekent dat we een vriendenteam zijn. Ook buiten de Boys gaan we met elkaar om. Op de club heerst een gemoedelijke sfeer, maar in het veld zijn we wel degelijk prestatiegericht!”