HomeVoetbalnieuws-leidenMark de Ruiter (Hazerswoudse Boys): ,,Het was beslist geen rood”.

Mark de Ruiter (Hazerswoudse Boys): ,,Het was beslist geen rood”.

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)-,,Absoluut onterecht”. Na de met 2-3 verloren pot in eigen huis tegen FC Rijnstreek kan Mark de Ruiter nog boos worden op de scheidsrechter. ,,Na afloop van de wedstrijd vroeg ik hem waarom ik die rode kaart eigenlijk kreeg. Zijn antwoord was dat hij die overtreding allang zag aankomen”, licht De Ruiter toe. Blijkbaar een arbiter met een vooruitziende blik dus. In het volgens de gestrafte De Ruiter overigens sportieve duel was de leidsman toch gul met het trekken van prenten. ,,Ik geloof een stuk of acht waarvan de meesten naar ons gingen”, klinkt het nog enigszins balend na het verloren duel.

Aanvankelijk leek er voor de thuisclub geen vuiltje aan de grauwe en natte lucht. Jeffrey Kastelein en Leo de Ruiter hadden de Boys immers als binnen tien minuten op een comfortabel lijkende voorsprong gezet. ,,Maar daarna verslapten we en kregen die gasten meer grip op de wedstrijd. Vooral via links waren zij met enkele counters gevaarlijk. Daar kwamen ook de twee doelpunten uit voort die overigens knap binnen werden geschoten”, geeft de voorlopig geschorste speler toe. ,,En nog voor de rust kwamen zij zelfs nog op 2-3.”

Mark de RuiterTijd genoeg dus om na de thee de zaken recht te breien zou men denken. Maar in de bij de rust reeds bereikte stand zou geen verandering meer komen. ,,Wij kregen nog een aantal kansen, meer dan FC Rijnstreek, maar de gelijkmaker kwam er helaas niet”, betreurt hij. Het had zelfs nog erger kunnen worden voor de gastheren maar tien minuten voor tijd stopte doelman Joren van Dijk een penalty. Wellicht een impuls om in de laatste fase van het duel er nog minimaal een puntje uit te slepen. Ondanks enkele mogelijkheden kwam het er niet meer van en bleef de thuisclub met lege handen achter. Maar volgens Mark had de bal in de slotfase ook aan de andere kant op de stip kunnen  worden gelegd toen Victor Helmus binnen de zestien onreglementair werd aangepakt. Hier zag de leidsman blijkbaar echter niets in. Derhalve geen 3-3. Na afloop werden de wonden gelikt.

Want behalve de schorsing die er voor De Ruiter (foto) aanstaande is, kan ook Nick Verhagen na zijn opgelopen gele prent rekenen op een plaatsje op het strafbankje. De Ruiter tenslotte: ,,Het is toch geen zaalvoetbal waar we mee bezig zijn. Op zo’n manier wordt het spelletje volkomen verpest. Het is behoorlijk zuur als je op zo’n manier verliest”.