woensdag, april 24, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys verspeelt 2-0 voorsprong

Hazerswoudse Boys verspeelt 2-0 voorsprong

-

(Zaterdag,4B)- Hazerswoudse Boys heeft afgelopen zaterdag een dure nederlaag geleden tegen Rijnstreek. De ploeg van Ed Kluivers kwam al snel op een 2-0 voorsprong maar al voor rust wist Rijnstreek de achterstand om te buigen naar een 2-3 voorsprong. Na rust werd er niet meer gescoord zodat Rijnstreek met de volle buit naar huis ging.

Terwijl de regen met bakken uit de hemel valt wordt om even na half drie afgetrapt op het kunstgras van Hazerswoudse Boys. De wedstrijd is nog maar net begonnen als Victor Helmus gelegenheidsaanvoerder Jeffrey Kastelein wegstuurt richting keeper Yvar Veldkamp van Rijnstreek. Jeffrey schiet de bal onberispelijk binnen en na twee minuten staat Hazerswoudse Boys op voorsprong. Tien minuten later is het Leo de Ruiter die wordt weggestuurd aan de zijkant van het veld. Leo haalt de achterlijn en geeft de bal strak en laag voor waarna een verdediger van Rijnstreek, onder druk van spits Victor Helmus, de bal achter zijn eigen keeper werkt en Hazerswoudse Boys op een riante 2-0 voorsprong zet.

HB1-Rijnstreek 1 resultaatBinnen 2 minuten is de voorsprong echter alweer gehalveerd wanneer op het middenveld slordig balverlies wordt geleden door Patrick Wassing waarna linkerspits Jordy Bakker zijn directe tegenstander te snel af is en een lage voorzet geeft die uiteindelijk wordt binnengetikt door Ringo van den Berg. Na 25 minuten spelen krijgt Leo de Ruiter een aardige kans maar zijn lob vanaf 30 meter gaat ruim over de uitgelopen keeper en het doel van Rijnstreek. Twee minuten daarna pikt de maker van de eerste Rijnstreekse goal, Ringo van den Berg, de bal op net buiten het strafschopgebied van Hazerswoudse Boys, omspeelt zijn directe tegenstander en zet laag voor richting tweede paal waar de bal eenvoudig kan worden binnengetikt door Jordy Bakker, de aangever van de eerste goal. Assistent grensrechter Jaap Kroon vlagt nog voor buitenspel maar scheidsrechter Kortekaas wuift het vlagsignaal weg. En dit betekent dat de zo comfortabele voorsprong weer geheel is verdwenen. Een minuut later wordt de tegenslag nog groter voor Hazerswoudse Boys wanneer opnieuw Ringo van den Berg een voorzet van de achterlijn bij de 1e paal kan binnentikken en Rijnstreek op voorsprong zet. Hazerswoudse Boys is aangeslagen en komt pas tegen het eind van de 1e helft weer eens gevaarlijk in de buurt van het doel van Rijnstreek via Jeffrey Kastelein maar zijn mooie boogbal van 25 meter afstand kan door keeper Yvar Veldkamp tot corner worden verwerkt en wordt de kleedkamer opgezocht met een 2-3 stand.

Na de verplichte rust gaat Hazerswoudse Boys op zoek naar de gelijkmaker. Na enkele minuten spelen in de 2e helft krijgt Leo de Ruiter een aardige schietkans in de zestien aan de zijkant van het doel, maar zijn schot mist overtuiging en richting. Aan de andere kant van het veld gaat vlak daarna Nick Verhagen in de fout waardoor een spits van Rijnstreek met de bal aan de voet richting het doel van Joren van Dijk kan lopen. Hij wordt echter door Hessel de Gelder de pass afgesneden en wordt met een duw ten val gebracht op de rand van het strafschopgebied. Scheidsrechter Kortekaas legt de bal op de stip en geeft Hessel een gele kaart. Rijnstreekspeler Jack Sluijk zet zich achter de bal maar zijn inzet wordt klemvast gepakt door Joren van Dijk die daarmee nog maar eens laat zien dat hij een echte penaltykiller is en houdt de Boys hiermee in de wedstrijd.

Een paar minuten later krijgt Jack Sluijk de kans om zijn misser vanaf 11 meter goed te maken wanneer hij via een snelle actie richting het doel van Hazerswoudse Boys kan opstomen maar opnieuw belandt zijn schot in de handen van de goed opgestelde Joren van Dijk. Hazerswoudse Boys probeert in de tweede helft vaak met lange ballen de spitsen aan het werk te zetten maar de ballen komen maar zelden bij de spitsen terecht. Pas na een half uur spelen in de 2e helft komt Hazerswoudse Boys weer voetballend bij het strafschopgebied van Rijnstreek. Victor Helmus draait zich met de bal aan de voet in het strafschopgebied en wordt daar onderuit getrokken. Scheidsrechter Kortekaas ziet hierin echter geen overtreding en wuift de protesten weg. Vijf minuten later moet keeper Joren van Dijk aan de andere kant van het veld opnieuw redding brengen op een inzet van plaaggeest Ringo van den Berg.

Weer een paar minuten later lijkt de wedstrijd gespeeld wanneer Mark de Ruiter rond de middellijn in botsing komt met de meest vooruitgeschoven speler van Rijnstreek. De scheidsrechter beoordeelt de situatie als een bewuste overtreding en stuurt Mark met rood naar de kant zodat Hazerswoudse Boys de laatste 10 minuten met 10 man op zoek moet naar de gelijkmaker. Met de niet geheel fitte Thijs van Wetten voor Victor Helmus weet Hazerswoudse Boys in de slotfase met 10 man plots wel combinerend de bal bij de spitsen te krijgen maar tot echte kansen leidt dit helaas niet. Door deze verliespartij zakt Hazerswoudse Boys opnieuw een plaatsje en komt terecht op de 7e plek.