ts-HazerwoudseboysHet bestuur van Hazerswoudse Boys heeft Manfred van den Bosch gecontracteerd als nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2013-2014. De huidig assistent-trainer van tweedeklasser SV Zevenhoven en voormalig hoofdtrainer van SJZ volgt Edwin Kluivers op die de club aan het einde van het seizoen gaat verlaten.

 

herfst en winter 2012 2013 039 resultaat,,We zochten een hoofdtrainer die onze jonge selectiegroep een stap verder kan brengen in onze doelstelling binnen enkele jaren een stabiele derdeklasser te worden”, aldus voorzitter Nico Stolwijk. Momenteel speelt Hazerswoudse Boys in de 4e klasse. ,,Er waren maar liefst 28 sollicitanten die graag bij onze vereniging trainer wilde worden. Daar zijn wij best trots op, want het zegt iets over hoe er in de regio naar onze vereniging wordt gekeken. Er waren vele goede oefenmeesters bij en dan is het de kunst om daaruit de trainer te selecteren die het best bij de club past. In Manfred denken wij deze gevonden te hebben.”

 

 

De 40-jarige Manfred van den Bosch is een trainer die bewust zijn carrière stapsgewijs opbouwt. Na 10 jaar jeugdtrainer te zijn geweest bij SV Nieuwkoop en een aantal jaren als assistent-trainer bij de seniorenselectie van Nieuwkoop te hebben gefungeerd, maakte hij in 2007 de overstap naar SJZ als assistent-trainer. In 2009 volgde het hoofdtrainerschap bij de club uit Zoeterwoude, gevolgd door het assistent-trainerschap bij Zevenhoven vanaf 2011. Het was een bewuste keuze van Manfred om nog een paar jaar aan de hand van een ervaren trainer bij te leren en vervolgens de stap omhoog te maken. Stolwijk: ,,Manfred is een jonge, talentvolle trainer/coach, heeft een open communicatie en is recht door zee. Zijn houding is er een van ‘doe maar gewoon’ en dat past uitstekend bij een dorpsclub als Hazerswoudse Boys.”

 

Op de foto: Voorzitter Nico Stolwijk en de toekomstig nieuwe trainer Manfred van den Bosch geven elkaar de hand.