HomeVoetbalnieuws-leidenNegatieve reeks doorbroken door Hazerswoudse Boys

Negatieve reeks doorbroken door Hazerswoudse Boys

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)- Hazerswoudse Boys heeft de negatieve reeks van vijf nederlagen op rij doorbroken met een overwinning op het laaggeklasseerde Bergambacht. In de eerste helft kwam Hazerswoudse Boys zoals vaker de laatste weken verdiend op een 2-0 voorsprong. Toch liet de ploeg Bergambacht door eigen fouten vlak voor rust terugkomen tot 2-1. In de tweede helft was het spelpeil een stuk lager, maar Hazerswoude kon de voorsprong laat in de wedstrijd toch uit te bouwen naar 3-1. Na opnieuw een fout in de verdediging kon Bergambacht de aansluitingstreffer maken. Verder kwamen ze echter niet, zodat Hazerswoudse Boys eindelijk weer eens een overwinning pakte.

Op het eigen sportpark nam Hazerswoudse Boys al snel het initiatief in de wedstrijd. Het leidde tot druk op de verdediging van Bergambacht, maar in eerste instantie nog niet tot grote kansen. In de zevende minuut mocht Hazerswoudse Boys een corner nemen, waaruit verdediger Raymond Platteel tot zijn eigen verbazing ongehinderd de 1-0 kon binnenkoppen. Vlak na de goal kwam Bergambacht voor het eerst ver op de helft van Hazerswoudse Boys. Een zondagsschot van middenvelder Max Bakker zeilde net langs de kruising van keeper Pieter de Ruiter, die de afwezige Joren van Dijk verving.

Snel nam Hazerswoudse Boys de touwtjes weer terug in handen. Roy van Leeuwen was dicht bij de 2-0 via een mooi gekruld schot dat via een been net naast de paal over de achterlijn verdween. Na een kleine twintig minuten was het plotseling Bergambacht dat een grote kans kreeg via Mark Ruijl, maar hij schoot van dichtbij de bal voorlangs het doel van Hazerswoudse Boys. Dat team reageerde direct en kreeg via aanvoerder Thijs van Wetten een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar zijn schot belandde op de buitenkant van de paal.

Roy van LeeuwenNog geen vijf minuten later viel de tweede goal wel, toen Van Leeuwen (foto) een vrije trap mocht nemen aan de zijkant van het zestienmetergebied van Bergambacht. Zijn schot draaide met veel gevoel bij de tweede paal buiten bereik van de keeper binnen. In de rest van de eerste helft was Hazerswoudse Boys nog één keer gevaarlijk via een vlotte combinatie tussen Jeffrey Kastelein, Leo de Ruiter en Van Wetten, maar laatstgenoemde slaagde er niet in de mooiste aanval van de middag doeltreffend af te ronden. Vlak voor rust was het aan de andere kant wel raak: verdediger Justin Meijer treuzelde te lang en verspeelde de bal aan Krisztián Tamás Sebök, die daarop alleen op keeper De Ruiter af kon lopen en de bal langs hem in het doel schoof.

Na rust was het goede spel van de eerste helft compleet verdwenen. Hazerswoudse Boys bleef de gevaarlijkste ploeg, maar ging niet goed met de kansen om. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft verzuimde zowel De Ruiter als Platteel na een lage voorzet de bal een laatste zetje te geven. De Ruiter kreeg ook later in de tweede helft nog een uitgelezen mogelijkheid om te scoren toen hij alleen op keeper Stephan Dooms afliep, maar hij schoof het leder naast. Vlak daarna viel de bevrijdende derde treffer alsnog, opnieuw uit een standaardsituatie. Dit keer zette Van Wetten zich achter een vrije trap en schoot de bal vanaf twintig meter onhoudbaar achter de keeper.

Na de treffer leek de wedstrijd gelopen, maar toch bracht Bergambacht de spanning in het slot van de wedstrijd terug. Na mistrappen van Boys-speler Fons van Nierop kwam Bergambacht-invaller Thijs Schmidt in balbezit op de rand van het strafschopgebied van Hazerswoudse Boys. Zijn eerste schotpoging werd nog gesmoord, maar in tweede instantie lukte het hem de bal achter keeper De Ruiter te krijgen. Verder kwam Bergambacht echter niet, zodat Hazerswoudse Boys eindelijk weer eens een overwinning kon bijschrijven.