HomeVoetbalnieuws-leidenASC nipt voorbij gehavend Leidsche Boys

ASC nipt voorbij gehavend Leidsche Boys

-

derby days streek(Zondag,4A)- Op de slotdag van het seizoen 2012-2013 hadden beide ploegen weinig meer om voor te spelen. Wel betrof het een streekderby en zulke wedstrijden roepen altijd meer motivatie op bij de doorsnee voetballer. Op een zonnige Bevrijdingsdag was het de grote vraag in hoeverre het gehavende Leidsche Boys mee kon met het onvoorspelbare ASC van trainer Raymond Noordam.

De eerste helft had niet veel om het lijf en er gebeurde weinig. De ASC-supporters die wat langer op de vrijmarkt waren gebleven, hadden dan ook niets gemist. Het moeilijk bespeelbare veld werkte niet bepaald mee en beide ploegen leken te kunnen leven met een 0-0 ruststand.

De tweede helft was aantrekkelijker. De thuisploeg pakte beter het initiatief en er vielen direct een stuk meer kansen te noteren dan in de gehele eerste helft het geval was geweest. Er ontstond ruimte op het veld, waardoor ook Leidsche Boys zich meer op de helft van de tegenstander kon laten gelden. Uiteindelijk waren het de roodzwarten die op voorsprong wisten te komen via Ralph van Zandwijk. De Leidenaren gingen vervolgens op zoek naar een tegentreffer, maar ASC verdubbelde de voorsprong. Andermaal Van Zandwijk vond het Leidse net.

De wedstrijd leek te zijn gespeeld, maar niets bleek minder waar. De gasten bleven geloven in een goed resultaat en kwamen terug in de wedstrijd. Nadat de scheidsrechter naar de stip had gewezen, was het routinier Peter Zaalberg die onberispelijk binnen schoot. Vlak voor tijd leek Leidsche Boys nog een punt te redden, maar Ricardo Heruer slaagde er niet in om de roos te treffen. De drie punten bleven uiteindelijk in Oegstgeest achter.

Leidsche Boys-verdediger Patrick Oomen kon vrede hebben met de uitslag: ,,We misten vandaag een aantal belangrijke basisspelers en dan weet je van tevoren dat het moeilijk wordt. Onze linksback speelde bijvoorbeeld rechtsbuiten en daarnaast hadden we een aantal invallers. Zij hebben het echter goed gedaan en deze nederlaag is dan ook niet aan hen te wijten. Daarnaast moet ik zeggen dat het veld slecht bespeelbaar was, waardoor de bal vaak alle kanten op schoot. De eerste helft was van beide kanten niet best. Na rust scoorden zij twee keer, maar na die goal van Peter kreeg Ricardo nog een grote kans op de gelijkmaker. Helaas voor ons ging die bal er niet in.”

Verder sprak Oomen zijn tevredenheid uit over het voorbije seizoen: ,,Het is natuurlijk bekend dat vorig seizoen geen pretje was. We kregen volgens mij 119 goals tegen en daar word je niet vrolijk van. Dit seizoen hebben we de rug gerecht en hebben we aangetoond een rol van betekenis te kunnen spelen in deze klasse. Veel ploegen hebben ons onderschat en daar hebben we van geprofiteerd. We knokken er nu met zijn allen voor en dan blijkt dat wij niet zomaar te kloppen zijn. Daarnaast hebben we GOL Sport twee keer verslagen en FC Rijnland op hun eigen terrein geklopt. Ik ben erg trots op die resultaten, want de derby’s zijn toch de wedstrijden waar je het uiteindelijk voor doet.”

Komend seizoen wil Oomen hoger eindigen: ,,Hopelijk kunnen we volgend seizoen nog een stapje maken en de tiende plaats van dit seizoen overtreffen. De selectie blijft grotendeels in tact en waarschijnlijk komen er nog wat spelers bij. We zoeken nog scorend vermogen, want dit seizoen waren we toch iets te afhankelijk van Kevin Groenendijk. Ikzelf heb er in ieder geval vertrouwen in dat er ook volgend seizoen weer rekening dient te worden gehouden met Leidsche Boys.”