ts-leidscheboys(Zondag, 4A)- Punten hebben de Leidsche Boys na de winterstop nog niet gepakt, maar dat heeft nog geen weerslag gehad op het vertrouwen. Afgelopen zondag werd in de vierde klasse A met 1-3 verloren van de nummer twee Van Nispen, maar daar hadden de Leidenaren vooraf eigenlijk geen rekening mee gehouden. Ook voor de aankomende wedstrijd bulken de Boys van het zelfvertrouwen.

 

Verdediger Danny Koolen was resoluut in zijn analyse van de wedstrijd tegen Van Nispen. ,,We begonnen erg slecht”, aldus Koolen. ,,Daarmee speelden we hen in de kaart en verloren wij zo onze derde wedstrijd op rij. Nadat we 0-2 achter kwamen gingen we één-op-één spelen en maakten we zelfs de aansluitingstreffer, maar na het eigen doelpunt van onze aanvoerder Ger Schoonderwoerd was het gedaan. Overigens was het wel een heel mooi eigen doelpunt!”

 

De Leidsche Boys bezetten nu de tiende plaats, terwijl de bezoekende ploeg Van Nispen tweede op de ranglijst staat en tevens kampioenskandidaat is. Een verliespartij is dus geen schande, maar toch hadden de Leidenaren dit niet verwacht. Koolen: ,,In de kleedkamer dachten we dat we de 6-0 in de uitwedstrijd wel even recht zouden zetten. Er had ook meer ingezeten denk ik, maar door hoe wij begonnen werd het lastig. Wij hebben er toch te makkelijk over gedacht. Van onderschatting is natuurlijk geen sprake, we wilden de uitwedstrijd gewoon rechtzetten en dachten dat we ze wel zouden pakken. Na die 1-2 werd het nog heel even spannend en wilden we ze overlopen. We wilden wel, maar het lukte niet.”

 

De tiende plaats die de Leidse Boys nu bezetten is volgens Koolen niet verdiend: ,,Ik denk dat wij wel wat hogerop kunnen. Vorige week verlies je bijvoorbeeld onterecht van Roodenburg, maar ik weet zeker dat we weer zullen stijgen en meer punten zullen pakken. Tegen DoCoS, Warmunda en FC Rijnland gaan wij gewoon drie punten pakken. In deze competitie steken alleen SEP en Van Nispen erbovenuit, voor de rest kan iedereen van iedereen winnen. Het is dus zeker wel een leuke competitie.”

 

Om de daad bij woord te voegen moeten de bewoners van de Vliet komende zondag dus winnen, aangezien dan de derby tegen FC Rijnland op het programma staat. Koolen heeft er alle vertrouwen en ook zin in. ,,Dit is een soort Feyenoord – Ajax”, weet de verdediger. ,,En deze wedstrijd gaan we winnen. De uitwedstrijd hebben we gewonnen en dat willen we nu herhalen. Waar dat vertrouwen vandaan komt? Ik zit altijd vol vertrouwen, ondanks dat we na de winterstop nog geen punt gepakt hebben. Tegen Rijnland is echter een wedstrijd op zich. Het is een wedstrijd waarvoor je extra motivatie hebt. Na deze overwinning zullen wij weer vol vertrouwen zijn voor de rest van het seizoen en dus meer punten gaan pakken.”

 

Samir Krupic en Mike van Haaster waren verantwoordelijk geweest voor de andere twee Zilkse doelpunten. Aan de kant van de Leidenaren was er een hoofdrol weggelegd voor middenvelder Yoska Ruigrok. Hij scoorde, maar zag ook de rode kaart. Trainer Richard de Graaf noemde die uitsluiting van doorslaggevende aard, maar baalde nog meer van de gemiste kansen. ,,En niet iedereen geeft thuis momenteel en dat was voor de winterstop wel anders. Hopelijk staan ze er volgende week weer eens allemaal.”