ts-leidscheboys(Zondag,4A)- Na een paar weken waarin het niet zo ‘superlekker’ ging met Leidsche Boys, kon er op De Vliet weer worden gelachen na de 2-1 winst op Altior. Aan de reeks van drie nederlagen op rij in de derde periode kwam op Tweede Paasdag een einde.

 

Dat betekent niet direct dat de ploeg ambities heeft; daarvoor wordt er overwegend te slecht gepresteerd. Een overwinning was ook nodig, omdat Warmunda, dat gelijk stond met de ploeg van Richard de Graaf, ook winnend van het veld stapte tegen Roodenburg. Leidsche Boys wil hoe dan ook niet op de laatste plaats terechtkomen, want daar stond het de voorbije jaren al te vaak. Overigens heeft die plek geen verdere consequenties in de kelder van het amateurvoetbal, het is meer een prestigekwestie.

 

Sluitpost Jordi Boutier klonk tevreden na afloop van de wedstrijd. Vooral de verdediging voor hem, waarbij Danny Koolen van de doelman alle lof kreeg toegezwaaid, stond als een huis vandaag. Toch moesten de mannen kort voor tijd één keer zwichten, waardoor de zege nog even in gevaar dreigde te komen. ,,Ook hun keeper kwam bij een vrije trap mee naar voren om nog iets te forceren, maar de gelijkmaker viel niet.”

 

Boutier kijkt terug op een sportief duel waarin geen kaarten vielen. Hij was van oordeel dat de zege de Boys toekwam. ,,Weliswaar kregen zij veel corners en een aantal vrije trappen, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Ik vind dat wij op basis van onze werklust deze pot terecht hebben gewonnen.” De Leidse treffers kwamen op naam van Ricardo van der Reijden (1-0) en Wesley Eradus (2-0).

 

Leidsche Boys draait nu een gemiddelde van 1 op 1 en heeft nog altijd zicht op een plaatsje in het linkerrijtje. Dit ondanks het gegeven dat de roodwitten al zes keer verloren in 2013. In elk geval is de eerste driepunter van dit jaar een feit en die opsteker kwam meer dan als geroepen.