ts-leidscheboys(Zaterdag,4A)- Het seizoen van Leidsche Boys zaterdag verloopt wat grauw. Vorig seizoen speelden de roodwitten bovenin mee, maar dit seizoen loopt het niet op rolletjes. Er zijn echter wel aanwijsbare redenen voor te bedenken. Kortweg komt het er op neer dat de ploeg van Henk de Cler geplaagd wordt door tegenslag. Een paar keer werd de ploeg al letterlijk bestolen, spelers raakten langdurig geblesseerd, verlieten het schip of vrouwe Fortuna stond niet aan de kant van de Vlietbewoners.

 

Afgelopen zaterdag werd veel van die malheur naar de achtergrond verdrongen. VVSB, lange tijd tweede op de ranglijst en nu vierde, werd in Leiden met 4-3 verslagen. De Cler was er blij mee. Heel blij. Al helemaal voor Henk Kersten.,, We doen het eigenlijk met drie man (Hen Noordervliet is de derde, red.), maar dit keer had ik Henk gevraagd of hij afgelopen donderdag de training wilde overnemen. Ik was in een kettingbotsing terecht gekomen en had daarbij mijn hand gekneusd. Auto total-loss. Vervelend, maar ik ben er nog. Henk heeft de honneurs waargenomen. Ik weet niet wat hij heeft gedaan, maar tegen VVSB liep het weer eens ouderwets. Ondanks het feit dat het ook nu niet bepaald mee zat.”

 

Leidsche Boys werd regelmatig afgevlagd en zo werden doelrijpe kansen ontnomen. ,,Ik heb daar met de scheidsrechter over gesproken en na afloop had hij ook zo zijn twijfels. Maar ja, wat koop je ervoor? Gelukkig kwam alles toch goed. We kwamen nog wel twee keer achter en we moesten ook nog een tijd met tien man spelen vanwege een rode kaart (Engin Aydin, red.). Vervolgens hebben we veerkracht getoond en ons naar de overwinning gevoetbald. Ik moet wel zeggen dat we geholpen zijn door VVSB. Dat is namelijk ook een voetballende ploeg en dan kan er een leuk potje ontstaan.”

 

Overigens beklaagde De Cler zich ook nog over twee andere discutabele beslissingen. ,,Nadat wij een goal scoorden, werd deze uiteraard gevierd. Drie man waren nog niet eens terug op eigen helft en toen mochten zij al aftrappen. Daar kwam een goal uit. En bij een andere treffer had onze doelman de bal al vast, maar werd die uit zijn handen geschoten. Dat doelpunt werd ook geteld. Dat zou allemaal heel vervelend zijn geweest bij een nederlaag, mar nu kwam alles goed. Dus zand erover. Op zich is dit seizoen wel gedaan voor ons, maar wellicht kunnen we nog wat leuke potjes spelen. Daarna gaan we kijken naar volgend seizoen. Houssin Bezzai is een regelrechte versterking en het ziet er naar uit dat mijn broer Tim hier ook komt ballen. Daarnaast is er mogelijk nog een topper in aantocht dus ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

 

Vooralsnog loopt dit seizoen nog en een en ander valt De Cler best zwaar op de maag. ,,In het begin hadden we 22 man, nu hebben we er nog vijftien. Ik heb zelf ook al de nodige minuten moeten maken. Niet omdat ik dat zo graag wil, maar soms kan het niet anders. Pech achtervolgt ons al het hele seizoen. Ik doel dan bijvoorbeeld ook op de rode kaart van dit duel. Die jongens kruisten elkaar gewoon en dus was er sprake van een valpartij. Niks meer, niks minder. In zo’n seizoen kan zoiets er ook nog wel bij. Daarom ben ik erg opgetogen over de overwinning. Leuk voor de groep en zeker ook voor Henk, die zijn ziel en zaligheid er tegenaan gooit wekelijks. Misschien moet hij het maar alleen gaan doen. Dan winnen we misschien vaker, haha. Nou nee, ik gun hem alles. Maar samen is het wel leuker en ik vind het te leuk om te stoppen als trainer. Zeker na zo’n middag. Heerlijk!”

 

De doelpunten aan Leidse kant kwamen van de uitblinkende Leroy Brooks (2), Youssef Ait Blal en Ismael Housny. Namens de Noordwijkerhouters scoorden Lucas de Jong en tweemaal Hans van der Voet.

Opstelling Leidsche Boys: Celestira, Oulgout, S. Schilthuizen, J. Schilthuizen, Atif, Ait Blal, Mizab, De Cler, Brooks, Housny, Aydin.