ts-leidscheboys(Zaterdag,4A)- De zaterdagtak van Leidsche Boys herstelde zich van de uitglijder tegen Woubrugge. In Noordwijkerhout werd de nummer twee, VVSB, met 1-3 verslagen. De paarsgelen zakten daardoor naar de vijfde plaats, terwijl de roodwitten onveranderd de koppositie innemen. Onze redactie sprak met Houssin Bezzai, die naast speler van Leidsche Boys ook voorzitter is van FC Boshuizen.

 

Leidsche boys za 2013 Hoessin BezzaiNa een ruststand van 1-1 overvleugelde Leidsche Boys de gastheer in de tweede helft en op die zege hadden de Boys recht in de optiek van de ex-prof. ,,Het was geen makkelijke pot voor ons. Dat heeft niet zo zeer te maken met de kwaliteiten van VVSB, maar meer met hun spelopvatting. En dat is niet alleen het geval in deze klasse  met VVSB. Het gros van de ploegen wil niet voetballen en graaft zich in. De beuk gaat erin en veel tegenstanders zoeken de grens op. Door sommige scheidsrechters worden we wel in bescherming genomen, maar soms wordt er niet opgetreden tegen fysiek geweld. Tim (de Cler, red.) moet het bij ons regelmatig ontgelden. Veel tegenstanders zijn tot op het bot gemotiveerd en het valt niet altijd mee om daar mee om te gaan. Het is niet zo dat wij zelf ook geen strijd leveren, maar wij willen toch vooral de bal het werk laten doen. Het is niet zo dat Tim en ik met ons voetbalverleden er zomaar even tussendoor slalommen. Zo ver komen we niet omdat de kans bestaat dat je wordt afgezaagd. Vaak worden jongens bij ons geprovoceerd.”

 

Aan de Dr. Schaepmanlaan bleef Leidsche Boys uiteindelijk wel overeind en konden drie punten mee naar Leiden worden genomen. Youssef Mizab opende de score, waarna Mike Taskin voor rust balans bracht na een foutieve terugspeelbal aan Leidse kant. In de tweede rondgang liepen de gasten weg via Leroy Brooks en Sandjai Gangadin.

 

Bezzai: ,,Na de rust hadden we er meer moeten maken, maar het belangrijkste is dat we de nederlaag van vorige week een beter vervolg hebben gegeven. Nu ontvangen we Hazerswoudse Boys, de nieuwe nummer twee. Zal vast ook een pittig potje worden, net als ook tegen Woubrugge. Die waren wel heel erg fysiek en speelden het spelletje ‘op goed geluk’. Dat neemt niet weg dat je zo’n ploeg toch een groot compliment moet geven want ze houden het wel negentig minuten vol. Dus we zijn in dat opzicht wel gewaarschuwd voor het duel van volgende week.”

 

Bezzai speelde het duel met VVSB uit, maar zaterdagavond kon hij nauwelijks meer lopen. ,,Ik was  donderdag al van het veld gestapt bij de training. Ik had veel last van mijn kuit. Nu kon ik wel spelen, maar het zat zeker niet voor 100%  goed. We gaan maar weer eens een fysio bezoeken komende week.”

 

Zoals gezegd pendelt Bezzai, onder meer in het verleden ook uitkomend voor Quick Boys en Ter Leede, tussen de Vliet en de Leidse kade. ,,Nou, dat zou zo moeten zijn. Door mijn drukke baan en gezin valt het mij zwaar om de voorzittershamer te hanteren bij FC Boshuizen. Dat is absoluut geen onwil, maar qua tijd valt het mij niet mee om alles draaiende te houden. Ik streef ernaar om eenmaal per maand aanwezig te zijn op zondag bij FC Boshuizen en tussendoor probeer ik het een en ander te regelen. Ideaal is anders en dat geldt niet enkel voor mij, maar zeker ook voor de club FC Boshuizen. Handiger zou zijn als er een gepensioneerde zou opstaan met veel tijd en een groot hart voor de club. Nogmaals, ik wil niet voor mijn verantwoordelijkheden weglopen. Maar ik moet keuzes maken en dat weten ze ook bij FC Boshuizen.”

 

Tenslotte nog terug naar de komende tegenstander. Een topper dus andermaal. ,,Ik hoor dat Hazerswoudse Boys meer voetballende intenties heeft dan in de voorbije jaren. Dat zou leuk zijn, want elke week beukvoetbal is niet helemaal ons ding. We zullen in elk geval het spel weer moeten gaan maken, dat lijkt mij duidelijk. En ja, aan het eind van het seizoen zorgen dat we naar de derde klasse kunnen. Daar krijgen we vast meer ruimte. Maar goed, laten we het erop houden dat het meer een luxeprobleem is.”