ts-leidscheboys(Zaterdag,4A)- Leidsche Boys zou op papier een peulenschil moeten hebben aan Warmunda gezien de ranglijst, maar de koploper werd met 1-1 in verlegenheid gebracht. Lange tijd leek er zelfs een sensatie boven het Overbos te hangen, maar in de laatste tellen van de wedstrijd hielp de thuisploeg de Leidenaren met een eigen doelpunt. Doelman Kevin Wassenaar baalde van de halve uitglijder, maar was toch ook nog ‘blij’ met een punt na een moeizame middag.

 

De betrouwbare sluitpost van de Vlietploeg: ,,Er was geen twijfel over wie er beter was, maar het zat er doodeenvoudig niet in voor ons. Ik schat in dat we tachtig minuten in balbezit waren en dat we vijf á zes honderdprocent kansen hebben gehad. Enkel wilde dat ding er maar niet in en dus hield ik aan het einde serieus rekening met een nederlaag. Gelukkig viel de 1-1 nog doordat een voorzet door hen in eigen doel werd gewerkt. Dat puntje moet je dan maar koesteren, want dit soort wedstrijden speel je nu eenmaal wel eens. Ik ga er vanuit dat het een incident is.”

 

Voor Leidsche Boys hielp het niet dat Warmunda al vroeg in de wedstrijd op 1-0 kwam. ,,Dat was precies in hun straatje natuurlijk. Door die 1-0 konden zij zich nog massaler ingraven en zie er dan nog maar eens doorheen te komen. Bij een sporadische aanval kregen zij een corner en die werd binnen gewerkt (doelpunt Dirk Leenen, red.). Ik kan niet anders zeggen dan dat wat zij laten zien weinig met voetbal te maken heeft. Aan de andere kant hebben zij wel prima staan verdedigen. Dat moet ik ze dan weer nageven.”

 

Toch weigert Wassenaar het puntenverlies te wijten aan de tegenstander. ,,Nee natuurlijk niet. Wij moeten het gewoon zelf doen. Normaal gesproken maak ik me daar ook geen zorgen over, maar nu lukte het niet en dan moet je niet naar een tegenstander kijken. Het was voor ons jammer dat Houssin Bezzai en Tobias Schaafstra er snel af moeten met blessures. Dat scheelde wel. Maar zoals gezegd; we hebben nog een punt en meer zat er kennelijk niet in. Duidelijk is dat zij als morele winnaar van het veld stapten.”

 

De Leidse doelverdediger wordt dit seizoen niet wekelijks onder vuur genomen, want de Boys zijn dikwijls te vinden op de speelhelft van de tegenstander. Wanneer er werk aan de winkel is voor Wassenaar, staat hij evenwel zijn mannetje. ,,Je moet altijd geconcentreerd blijven. Bij UDO kreeg ik juist heel veel te doen en dat is nu wel anders. Reddingen? Uiteindelijk heb ik twee keer moeten optreden na die 1-0 en dat ging op zich goed. Een keer keerde ik een inzet met mijn voet en bij een andere uitbraak plukte ik de bal van de voet in een 1 op 1 situatie. Ach, daar sta je voor. Met 2-0 had het wellicht al wel over kunnen zijn.”

 

Leidsche Boys bleef de ranglijst aanvoeren, maar er zijn nog steeds meer kapers op de kust. ,,Dat is waar, maar we moeten gewoon zelf ons ding doen. We spelen voor de winterstop nog tegen SVOW en Haagse Hout. Die zullen zich ook wel ingraven, maar normaal gesproken moeten wij gewoon zes punten halen voor de winterstop en de basis leggen voor de titel. Daar geloof ik absoluut in, ook al was dit een slechte beurt. Ik wil voorkomen om overmoedig over te komen, maar wij hebben een selectie waarmee we kampioen moeten kunnen worden. Vergeet niet dat we aardig wat spelers misten. De broeders Schilthuizen sluiten straks onder meer ook weer aan en daar worden we niet minder van.”

 

Basisopstelling Leidsche Boys: Wassenaar, Oulgout, Ait Blal, Nasr, De Cler, Bezzai, J.Matahelumual, Schaafstra, Gangadin, Brooks, Karasahin.