ts-leidscheboysVorig jaar debuteerde Leidsche Boys met een zaterdagteam in de vierde klasse en werd linea recta een derde plaats veroverd. In het tweede jaar gaat het moeizamer voor het team van Henk de Cler, niet in de laatste plaats door pech met blessures. Leroy Brooks scoorde vorig seizoen aan de lopende band, maar dit seizoen kwakkelt hij met blessureleed. Toch lijkt het er op dat de roodwitten volgend seizoen serieus gaan meedoen om de titel. Onlangs werd namelijk bekend dat Houssin Bezzai, nu nog Ter Leede, in Leiden komt spelen. Ook worden er andere namen genoemd waaronder die van Tim de Cler. Met Bezzai ging onze redactie al even in gesprek.

 

Van Ter Leede, hard op weg naar de topklasse, naar Leidsche Boys. Dat is een behoorlijke stap achterwaarts. Willen de benen niet meer?

 

,,Een logische vraag, maar dat is het niet. Het is niet zo dat ik na het betaalde voetbal en Quick Boys en Ter Leede klaar ben met het spelen op niveau, maar de situatie noopt mij tot deze beslissing. Zakelijk gezien heb ik het erg druk en dat is ook het geval privé gezien. Ons zoontje wordt vijf jaar en ik wil meer tijd in hem gaan investeren. Soms zien we elkaar een paar dagen niet en daar stelt hij vragen over. Ik wil dat niet meer en dus heb ik besloten dat het mooi is geweest. Bij Leidsche Boys kom ik veel jongens tegen waarmee ik heb gespeeld en daar ga ik mij na dit seizoen op focussen. Fysiek gezien gaat het eigenlijk nog prima, hoewel ik net genezen ben van een kuitblessure (een verrekking, red.) .”

 

Dit seizoen kwam je eigenlijk nog niet aan de baak. Je stapte over van Quick Boys naar Ter Leede, een club waar je eerder voor speelde. Een goede stap geweest?

 

Bezzai resultaat,,Zeker. Ik werd langdurig geschorst na mijn laatste wedstrijd voor Quick Boys. Dat was gewoon dom van mezelf. Daardoor kon ik dus niet voor Ter Leede uitkomen. Ik trainde wel mee, maar wedstrijden mocht ik niet spelen. Juist toen dat zo ver was, kreeg ik te maken met een kuitblessure. Dat zat dus niet mee en dus is er voor de trainer geen noodzaak geweest om mij op te stellen. Resultaten uit het verleden geven nu eenmaal geen garantie voor nu en de toekomst. Het team draait geweldig en dan is het logisch dat ik er niet bij ben. Natuurlijk hoop ik nog op speeltijd, maar er zit voor mij niets anders op dan mijn stinkende best te doen. Als ik moet spelen, zal ik er staan. Ik wil een bijdrage leveren op het veld, maar het zal niet eenvoudig worden om me er tussen te wurmen. Hoe dan ook, ik zie Ter Leede kampioen worden en daar gaat het om.”

 

Na dit seizoen kom je dus weer oude makkers tegen. Wat verwacht je van de komende ervaring?

 

,,We krijgen een leuke groep. Een aantal spelers ken ik en ook de trainersstaf. Met hen heb ik een geweldige tijd beleefd vroeger. Het zou zomaar kunnen dat Tim (de Cler, red.) er ook bij komt. Dat zou mooi zijn. Ik zal een knop om moeten zetten, maar het zal niet vanzelf gaan. Ik heb de beslissing genomen en wil er vol voor gaan. We hebben met wat jongens ook het plan om iets met de jeugd te gaan doen. Het lijkt me ontzettend leuk om wat neer te zetten voor de club.”

 

Bezzai zag het levenslicht in Elaouyen, Marokko. Hij bleek al snel talent te hebben en kwam zelfs uit op de Afrika Cup. In Nederland schopte hij het tot de eredivisie, Sparta, en later kwam hij nog uit voor Top Oss en Haarlem. Met jeugdvriend Tim de Cler ging hij zaken doen en hij zette zich in als vrijwilliger voor jongerenprojecten. De 34-jarige middenvelder zet zich ondertussen ook in voor Sport United, een projectorganisatie die zorg draagt voor zowel de methodiek als de implementatie van een project. Sport United zet voor al haar projecten (oud-)(top)sporters in die dienen als rolmodel voor jongeren. Bezzai geniet van zijn rol. ,,Van al mijn hobby’s heb ik mijn werk kunnen maken. Ik ben een bevoorrecht mens.”