ts-leidscheboysDit keer blikt onze redactie terug met het rood en wit van Leidsche Boys, de zaterdagtak. Het is niet het seizoen van Leidsche Boys (zaterdag) geworden. Vorig jaar eindigden de Leidenaren in de top van de vierde klasse. Nu bleek de zesde plaats het hoogst haalbare en dan nog alleen dankzij een vrij sterk slot.

 

Misschien moet de aloude Wet van Murphy eens van stal gehaald worden. Als er iets kan tegenzitten, dan zál het ook tegen zitten. Toeval of niet, maar de Boys werden geplaagd door blessures, pure pech, dubieuze scheids- en grensrechterlijke beslissingen en menigmaal werd het houtwerk geteisterd door inzetten van de ploeg van Henk de Cler.

 

Henk de Cler,,Hm, daar vraag je me wat”, antwoordt de trainer op de vraag wat hem dit seizoen is meegevallen. ,,Niks eigenlijk. Ja, het slot van de competitie. Van de laatste zes wedstrijden wonnen we er vier geloof ik. Dan eindigt het seizoen niet helemaal met een kater. Wat me is tegengevallen is wat makkelijker te beantwoorden en wel in één woord: veel. Ik had gehoopt op om de eerste plaatsen mee te kunnen doen of een periodetitel te pakken. Het is heel gek; ik vond het niveau van de tegenstanders dit jaar lager dan vorig jaar. Toen eindigden we als derde, nu als zesde. Zie daar maar eens de logica van in.”

 

De Cler gaat nog even in op de tegenvallende resultaten. Soms kregen we zó makkelijk doelpunten tegen. Er werd dan weer eens een breedtepassje gegeven dat onderschept werd of zo. Daar had ik moeite mee kan ik je zeggen. Natuurlijk mogen er fouten gemaakt worden, maar er zijn grenzen. Als je dan zo simpel achter komt loop je gelijk achter de feiten aan. Daar werd ik wel eens moedeloos van. Ik miste ook nog wel eens de over-mijn- lijk- mentaliteit. De laatste wedstrijden waren ok, toen kon het wel. Ik had zo graag veel vaker gezien.”

 

Ook de inbreng van de nieuwe spelers valt De Cler wat tegen. ,,Klopt, ik had er best verwachtingen van. Die zij niet uitgekomen. Mag ik dan nog wat noemen? Al die afzeggingen, soms zelfs op het laatste moment hebben me gestoord. Tel daarbij op de geblesseerden en jongens die stopten en ik kan zeggen, dat ik het geen leuk seizoen vond.”

 

Henk blijft nog even in een mineurstemming. ,,Het meest dramatische was de eerste helft tegen LSVV. Zoveel fouten, zo’n slappe instelling met 4-0 achter, erger kon niet. En dan die tweede helft. Gevochten als leeuwen hebben de gasten. Eindelijk de mentaliteit die ik zo graag zo. Aan de ene kant ben ik dan trots aan de andere kant denk ik waarom niet vanaf de eerste minuut?”

 

De Cler vindt dat hij geleerd heeft niet te veel te verwachten. ,,We speelden in het begin van het seizoen een oefenwedstrijd tegen GHC. Dat liep zo goed! We combineerden naar hartenlust en ik had het idee dat dit het niveau van ons. Ik had het helaas helemaal mis. Het is een harde les geweest.”

 

Voor de Leidse oefenmeester konden de zaken wel eens ten goede uitpakken volgend seizoen. Er komt versterking en niet de minsten. Zo gaat ex-prof Houssin Bezzai de gelederen versterken en mogelijk komt “de broer van” in de selectie. Natuurlijk hebben we het hier over Tim de Cler. Je mag het wellicht afbouwen noemen, maar iemand met zijn balbehandeling, ervaring en spelinzicht zal zeker een grote aanwinst zijn. Vermoedelijk blijft het daar niet bij en dus verheugt De Cler zich op volgend seizoen. ,,De oude hap blijft, nieuwe spelers erbij en dat wordt voor mij een prima mix om mee te werken en natuurlijk een hele uitdaging. Ik kijk er naar uit, maar dat lijkt me voor de hand liggen.”

 

Statistieken:

Totaal:  24-34-50-47 (6e)

Thuis:  12-17-26-24 (6e)

Uit:  12-17-24-23 (6e)

Periode 1:  12-19-30-18 (6e)

Periode 2:  12-15-20-29 (6e)*

(hoezo…regelmaat?)

De nul gehouden: 2x thuis, 0 x uit

Niet gescoord: 3x thuis, 3x uit

Grootste zege:  6-0 tegen Wassenaar, thuis

Grootste nederlaag:  0-5 tegen Woubrugge, thuis

Seizoen 2011/2012: 22-40-62-50 (3e)