ts-leidscheboys(Zondag,4A)-Vooraf wist Leidsche Boys spits Wesley Erades het zeker. ,,We winnen eenvoudig van Warmunda en laten de laatste plaats in de vierde klasse A aan hen.” Van dat optimisme was na afloop van de wedstrijd Leidsche Boys tegen Warmunda niets meer over.

 

,,Het was niet om aan te kijken, zo slecht. In de eerste helft was ons spel op zich wel beter. We zetten vroeg druk en zij wisten daar geen raad mee. Drie keer raakten we de lat, maar de terugkaatsende bal kwam niet voor de voeten van een der onzen. Uitgespeelde kansen heb ik niet gezien. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ook ik in de malaise deelde. Als een spits de ballen niet krijgt moet hij zelf in staat zijn kansen te creëren. Dat lukte me niet.”

 

,,Was de eerste helft al niet best, de tweede helft kan ik niet anders betitelen dan als een drama. Geen bal kwam aan. Dit is het absolute dieptepunt van het seizoen. Dat was het veld ook; slechter heb ik het dit jaar niet gezien. Het is geen excuus voor het spel, maar het maakte voetballen niet eenvoudig. Het gras stond in polletjes verspreid over een modderig en zanderig veld.  Als je een pass wil aannemen en de bal stuitert door zo’n polletje net op dan is dit niet bevorderlijk voor het controleren van het leer.”

 

Erades benadrukte dat het veld niet de reden was van het niveau van de pot. Het was dan ook stil in de kleedkamer na afloop. Spelers en trainer hadden meer verwacht. ,,Het enige positieve was wellicht het functioneren van de verdediging. Die stond als een huis”, aldus Erades. ,,Ze hebben precies één kans gehad en dat was vlak voor tijd. Onze keeper reageerde uitstekend en voorkwam dat we ons echt belachelijk maakten.”

 

Trainer Richard de Graaf vond zijn ploeg veel beter en weet zeker dat Warmunda de zwakste is in 4A. Collega Egmond Blinker draaide er eveneens niet om heen door te stellen dat dit de zwakste vertoning was in het seizoen 2012/2013.

 

Erades: ,,We hebben nog twee wedstrijden op het programma en die moeten, nee, die gáán veel beter. We zijn bezig diverse mensen te polsen om volgend jaar onze selectie te versterken. Dat is geen overbodige luxe, zo werd zondag wel duidelijk. Het voetbal mag dit jaar teleurstellend zijn, de sfeer binnen het team en de vereniging is uitstekend. Een hoop humor en nooit afbrekende kritiek tegenover elkaar. Leidsche Boys is een heel leuke vereniging om voor te voetballen”.