HomeVoetbalnieuws-leidenLeidsche Boys (zo) loopt punt mis in Leimuiden

Leidsche Boys (zo) loopt punt mis in Leimuiden

-

ts-leidscheboys(Zondag, 4A) – ,,Op het eerste gezicht is dit een goede uitslag voor ons’’, reageerde Leidsche Boys-middenvelder Jeffrey van Dijk na afloop van de 4-3 nederlaag tegen Kickers ’69. Toch had er misschien meer in gezeten voor de vlietbewoners. Een 2-1 achterstand werd in de tweede helft omgebogen naar een 2-3 voorsprong voor de vlietbewoners, waarna de thuisploeg eveneens veerkracht toonde in het laatste kwartier van de wedstrijd. De Boys keerden met lege handen terug naar Leiden.

Van Dijk zag in de eerste helft dat de gastheren beter voor de dag kwamen dan zijn eigen ploeg. Het mocht dan ook tevreden zijn met de gelijkmaker van Raymond van Es, die een vrije trap benutte en daarmee de 1-1 ruststand op het scorebord bracht. ,,Wij waren echt de mindere’’, aldus Van Dijk. ,,Na rust kwamen we beter uit de kleedkamers. Beide ploegen waren vanaf dat moment gelijkwaardig aan elkaar.’’

zo Leidsche Boys 2013 2014 van dijkNa de verplaatsing van speelhelft volgde exact hetzelfde scenario als in de eerste helft. De Leimuidenaren namen opnieuw de leiding en Van Es bracht Leidsche Boys met zijn tweede treffer uit een vrije trap langszij. Opmerkelijk was de rol van Van Dijk (foto) bij de 2-2. De middenvelder kreeg zelf de vrije trap mee na een overtreding en vervolgens werd de inzet van Van Es onderweg aangeraakt door de rug van Van Dijk. ,,Ik raakte de bal met de rug. Maar de goal was gewoon van Van Es. Na de gelijkmaker voelde ik dat we punten konden pakken.’’

Groenendijk beloonde halverwege de tweede helft de bezoekers zelfs met een voorsprong. Van Dijk: ,,Na de 2-3 gingen zij natuurlijk alles of niets spelen en nog meer drukken. Wij moesten naar achteren hangen, maar dat deden we eigenlijk te weinig. We probeerden te veel gebruik te maken van de ruimtes die we kregen. Als we dat beter hadden aangepakt, was de wedstrijd misschien anders afgelopen. Het lokt natuurlijk ook wel uit om naar voren te gaan als er veel ruimte ligt en de 2-4 gemaakt kan worden, maar dat heeft ons uiteindelijk wel de das omgedaan.’’

Bij 3-3 was er overigens nog steeds niets aan de hand, vertelt Van Dijk. ,,We dachten wel een puntje te kunnen binnenslepen. Dan waren we zeker ook tevreden geweest.’’ Vlak voor tijd viel ook nog de 4-3 voor Kickers ’69, waardoor Leidsche Boys zonder punten achterbleef.

,,Aan die goal konden we weinig doen’’, vervolgt Van Dijk. ,,Het was een mooi uitgevoerde aanval vanaf links en wij konden er eigenlijk alleen maar naar kijken. Het is zonde dat we dan zonder resultaat van het veld stappen, maar dit was zeker een goede wedstrijd van onze kant. Misschien kan je stellen dat we tegen goede tegenstanders wel beter spelen.’’

Van Dijk zag het de afgelopen weken steeds beter gaan. ,,We hebben tegen UDO gelijkgespeeld (0-0, red.), terwijl zij op dat moment nog geen punten hadden verspeeld. En tegen Roodenburg hebben we vorige week gewonnen (1-0 winst, red.). Ik zie het spel ook steeds beter worden. Dus ik verwacht dat er nog wel wat punten bij kunnen komen dit seizoen.’’

De komende weken spelen De Graaf en zijn volgelingen nog drie duels voor de winterstop aanvangt. Twee wedstrijden worden op vreemde bodem gespeeld, bij Bernardus en DoCoS. Zoetermeer komt nog net in 2013 naar Leiden toe.