HomeVoetbalnieuws-leidenLeidse storm heviger dan Haagse storm

Leidse storm heviger dan Haagse storm

-

ts-leidscheboys(Zaterdag,4A)- Leidsche Boys deed wat het moest doen. Na de halve uitglijder tegen Warmunda werd er nu wel gewonnen van een ploeg uit de onderste regionen. Aan de Vliet werd Haagse Hout met 5-1 teruggewezen. Concurrenten Hazerswoudse Boys (tegen Woubrugge, zie eerder geplaatst verslag) en VVSB ( tegen UVS) leden een nederlaag, waardoor de formatie van Henk de Cler uitstekende zaken deed.

Een ‘relaxte’ wedstrijd achteraf bezien voor Leidsche Boys, althans zo leek het. Haagse Hout trok aanvankelijk fel van leer en doelman KevinWassenaar moest een aantal keer handelend optreden. Dit deed hij met verve. Tot drie keer toe kwam hij oog in oog te staan met een blauwhemd, maar even zo vaak kwam de goalie als winnaar uit de bus.

Nadat Leidsche Boys wakker was geschoten en de Haagse storm was gaan liggen, werden de verhoudingen op het veld pas echt duidelijk. Het Leidse overwicht werd stilaan opgebouwd en doelpunten konden eenvoudigweg niet uitblijven. Door geweldig samenspel kon Leroy Brooks in de 24e minuut de eerste treffer laten noteren. Dit was tevens de ruststand, omdat het vizier bij de gastheer nog niet goed afgesteld stond.

De tweede helft beloofde spektakel volgens de trainer van Haagse Hout, zo liet hij zich horen op weg naar de arena. Zijn mond werd direct gesnoerd (in de 46e minuut) na weer een fraaie aanval over meerdere schijven. Uiteindelijk kon Ismael Housny de treffer op zijn naam brengen. De ban was gebroken en  Leische Boys speelde een gewonnen wedstrijd. Toch duurde het tot de 65e minuut voordat de 3-0 genoteerd mocht worden. Ook nu was Housny de doelpuntenmaker.

Uit één van de spaarzame aanvallen die Haagse Hout in de tweede helft kon voortbrengen werd het nog 3-1 in de 80e minuut. In de aanval die daarop volgde was het Jerry Matahelumual die de 4-1 voor zich opeiste. Het mooiste doelpunt van de middag was de 5-1 van de thuisploeg. Na een aanval over tal van schijven prikte Youssef Mizab de 5-1 binnen en daarmee kon een eenvoudige overwinning worden bijgeschreven, na een wel moeizame start voor de koploper.