ts-leidscheboysVrijdag 25 januari was de bekendmaking van de jaarlijkse sportverkiezingen van Zoeterwoude. De succesvolle organisatie van dit event is in handen van comité sportverkiezingen Zoeterwoude. In een overvolle feestzaal werden verschillende sportprijzen uitgereikt aan (team)sporters uit Zoeterwoude. Voor Richard de Graaf, trainer van de zondagtak van Leidsche Boys, werd het een bijzondere avond.

 

Meerburg 1 won de derde plaats van de sportteams. Jelle Korbee en Johan Vermont namen de prijs in ontvangst. De winnaar van de sportman 2012 van het jaar werd Daan Dikken, de 50-voudig international van het Nederlandse CP-Voetbal. Hij speelde vorig jaar in Londen op de paralympics en trainde met grootheden zoals Wesley Sneijder. Daan traint wekelijks 2x met het Nederlandse team en speelt zondags zijn wedstrijden in het vriendenteam van Meerburg 9.
Hij kreeg hij een bijzondere penning uit handen van Cees den Ouden, wethouder van Zoeterwoude.

foto resultaat

Richard de Graaf werd ook genomineerd en dat heeft de trainer geweten. Aan het einde van de avond viel hij niet in de prijzen, maar onvergetelijk was de avond voor hem wel. ,,Dat mag je wel zo noemen, ja. Ik zat vrijdagavond nog lekker thuis op de bank en toen attendeerde mijn vriendin mij erop dat er twee auto’s voor de deur stonden. ,,Voor jou, zei ze.”

 

,,Toen ik een kijkje ging nemen stonden er twee joekels van Hummers voor de deur. Nog steeds begreep ik niet dat dit voor mij was, maar toen stapte Patrick Oomen uit één van die auto’s. Ik was met stomheid geslagen. Die auto’s bleken vol te zitten met de bijna voltallige selectie van Leidsche Boys. Man, wat een feest. Nadat ik was ingestapt en we uit de straat reden, werd het feest nog completer. Er bleek namelijk ook nog een politie escorte geregeld te zijn om ons naar Zoeterwoude te begeleiden. Je kunt je voorstellen dat we erg veel bekijks hadden. Er was snoeiharde muziek aan boord dus we hebben enorm veel lol gehad. Die gasten waren trouwens allemaal in een zwart overhemd gestoken met een rode stropdas. Een uniek stelletje.”

 

Leidsche Boys zondag resultaatDe Graaf had niet verwacht te winnen, maar zijn avond kon toch al niet meer stuk. ,,Wat die jongens geregeld hadden dat was voor mij de hoofdprijs. Na de uitreiking in Don Bosco zijn we naar café De Meester gegaan en daar was het ook een dolle boel. Dit zegt heel veel over de huidige selectie. 1 en 2 gaan prima samen en de club leeft. Machtig toch, dat ze dit zomaar even op touw zetten?  Het maakt dat ik nu nog meer honger heb in de tweede seizoenshelft met die gasten. Ik bedank ze bij deze nog maar een keer voor een geweldige avond.”