ts-leidscheboys(Zaterdag,4A)- De oefenmeester van de Vlietclub smaakte het genoegen om als invaller in de tweede helft zijn team op een ruimere marge te brengen. De stand in en tegen nummer voorlaatst Aarlanderveen was op dat moment 1-2 in het voordeel van de Boys.

 

Henk de Cler,,Ik kreeg de bal met m’n rug naar het doel toe aangespeeld en met een hakje scoorde ik. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd”, gniffelt De Cler (foto). Een wedstrijd waarin de uitslag overigens vele malen hoger had moeten zijn. De Cler: ,,We hebben veel te veel kansen gemist. Een paar keer alleen voor de keeper, zelfs de keeper voorbij, maar toch geen doelpunten. De lat hing een keer in de weg en er werden ook veel dubieuze buitenspelsituaties ten onrechte afgevlagd”, kijkt hij terug op een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging.

 

,,We hebben wel leuk lopen voetballen, maar dat is het nou juist bij ons. Sommige wedstrijden die je makkelijk denkt te kunnen winnen verlies je en tegen sterke tegenstanders komen we vaak verrassend uit de hoek”, blikt hij terug. In ieder geval werd deze ‘makkelijk te kunnen winnen wedstrijd’ daadwerkelijk vrij eenvoudig gewonnen.

 

De wedstrijd in de polder eindigde dus in een min of meer verwachte overwinning voor de Leidenaren. De 0-1 van Ismael Housny was conform het spelbeeld, maar de gelijkmaker kwam na een domme overtreding zomaar uit de lucht vallen. Na de thee bracht Youssef Mizab uit de reeks van kansen voor de Boys de terechte 1-2 op het scorebord, waarna De Cler volgens eigen zeggen de mooiste van de middag voor zich opeiste. Een 1-3 waar dus uiteindelijk niets op viel af te dingen. ,,Al had de uitslag veel hoger moeten zijn”, benadrukt Henk nog maar eens.

 

Door de overwinning van de roodwitten lijkt de huidige zesde plaats ook de eindpositie te worden voor de Leidenaren. Een terugval ten opzichte van vorig seizoen, maar voor volgend seizoen lijken er fraaie ontwikkelingen te gaan plaatsvinden aan de Vliet. Een hoge klassering is dan het uitgangspunt.