derby days stad(Zondag,4A)- De teleurstelling droop ervan af en de druiven waren akelig zuur na de 1-0 nederlaag van de kadeclub in de stadsderby tegen Leidsche Boys. GOL-Sport trainer Taoufik Maatoug was direct na afloop verdwenen en n verdediger Mohammed Gadir had geen zin om wat te zeggen.

 

Dat de ene wedstrijd de andere niet is mag dan een cliché zijn, maar de wijze waarop zondagmiddag GOL Sport tegen Leidsche Boys onderuit ging was teleurstellend. Zeker na het optreden van vorige week waarin het Kickers ‘69 in een veredeld ‘trainingspartijtje’ speels met 2-5 aan de kant schoof.

 

Of het flink aantal kratjes bier die concurrent FC Rijnland de thuisclub bij een overwinning op de gasten in het vooruitzicht had gesteld de doorslag had gegeven, zal wel een open vraag blijven. Maar de mannen van trainer Richard de Graaf deden direct na afloop zich gretig tegoed aan het gerstenat.

 

Het trainersduo van de thuisclub had voorafgaand aan de wedstrijd beloofd dat Leidsche Boys geen laatste gaat worden. Met nog één wedstrijd te gaan lijkt deze missie te gaan slagen.De thuisclub bivakkeerde in de winterstop nog op een vijfde plek. Zelfs een periode was in het zicht, waarop trainer de Graaf reageerde dat het dak eraf zou gaan als de ploeg een periodetitel zou pakken. Na de gedwongen stop was het dak zo lek als een mandje waardoor de fundering in elkaar stortte en de ploeg weer vanonder af aan met herstelwerkzaamheden moest beginnen.

 

De ploeg van Maatoug had geen antwoord op de manier waarop de thuisploeg de kadebewoners bestreed. Met veel strijd en passie werd de technisch betere tegenstander bestreden, wat een flink aantal blessurebehandelingen tot gevolg had in een overigens sportieve wedstrijd. De ietwat corpulente verzorger van de thuisclub had het zó druk dat hij zelf voor verzorging behandeld moest worden.

 

De gasten, strijdend voor de derde periode, gingen mee in het spel van de gastheren wat niet hun sterkste wapen is. Voor de circa 100 toeschouwers was het duel uiterst vermakelijk.Doordat de ploegen vaak de lange bal hanteerden was het bruine monster vaak voor beide doelen te vinden.

 

De eerste speldenprikken en kansjes waren voor de gasten, meestal ontstaan door toevalligheden. In de 20e minuut moest doelman Jordy Boutier voor het eerste echt aan de bak, na een hard ingeschoten vrije trap. En de enige vlotte combinatie afgerond met een treffer werd randje buitenspel geannuleerd. De thuisclub kwam voorts goed weg nadat Hermatullah Dastyor zijn hard ingeschoten bal gekraakt zag door een verdediger. Even nadat Danny Koolen gecorrigeerd moest worden door de goed leidende scheidsrechter kwamen de mannen van De Graaf op voorsprong.  De snelle vrije trap werd door Kevin Groenedijk knap afgerond (1-0).

 

Na alweer een vrij trap aan de andere kant kopte Murad Yildrim vrij voor doel net naast. Vlak voor de pauze moest doelman Boutier reddend optreden nadat hij oog in oog kwam te staan met Yildrim. Met een 1-0 stand gingen beide ploegen de rust in waar een tussentijdse 2-3 of 3-3 ook niet had misstaan.

 

In de tweede rondgang nam de ploeg van Maatoug het heft in handen en kreeg het naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Door eigen falen en het sterke verdedigen van de thuisclub beleefde de groen-zwarte brigade een trieste middag en is Leidsche Boys van de gehate laatste plaats af.

 

De Graaf: ,,Ze hebben geknokt voor wat ze waard waren, het was niet altijd even fraai maar we wilden hoe dan ook van die laatste plaats af. Dat zou het seizoen nog enigszins goedmaken.” Overigens vond de bevlogen trainer dat de overwinning verdiend was.

 

Dastyor was het niet mee eens met de mening van de Graaf. ,,We hebben veel kansen gehad doch faalde in de afwerking. Het spel was niet goed. We konden geen combinaties maken wat vooral aan het slechte veld te wijten was. We misten Mo Achahbar vanmiddag wel heel erg.”

 

Wanneer alle berekeningen kloppen en de KNVB geen andere plannen heeft, kan GOL Sport zich volgende week alsnog de nacompetitie in spelen. Daarvoor is wel een overwinning nodig tegen FC Rijnland, dat na dit weekend over GOL Sport wipte van plaats vijf naar vier. Voor de ploeg van Ronald Mink volstaat een gelijkspel, maar kan ook plaats drie nog worden overgenomen van Kickers’69. Leidsche Boys kan nog stijgen naar de achtste plaats, mede door zelf te winnen van en bij ASC.

 

Opstelling Leidsche Boys: Boutier, Oomen, Yusuf, Koolen, Van der Reijden, Ruigrok van de Werven, Zaalberg, Mkaddem, Heruer, Kaya, Groenendijk.

Opstelling GOL Sport: Yazici, Bukuru, Akuhali, Gadir, Al Mokadem, Oulgout, Yildrim, Abdubakori, Moutaoussut, Ndizehiwie, Dastyor.