ts-leidscheboysTijd om nog even na te beschouwen. De komende weken komen alle clubs voorbij die onze redactie dit seizoen heeft gevolgd. De aftrap is voor de zondagtak van Leidsche Boys. Na het dramatische voetbalseizoen 2011-2012 waarin Leidsche Boys het ‘lelijke eendje’ van de 4e Klasse A was en puntloos de rijen sloot, is er in de afgelopen voetbaljaargang veel vooruitgang geboekt. Weliswaar eindigde het team van De Graaf op de derde plaats van onderen, maar speelde toch 22 punten bij elkaar.

 

Zes daarvan werden er weggekaapt in plaatselijke derby’s tegen GOL Sport en FC Rijnland en dat in uitwedstrijden die beide met 2-3 werden gewonnen. Het geeft hem nog steeds veel voldoening. Naast deze zeer positieve uitschieters staan natuurlijk ook zeperds in de boeken en de grootste afgang vond de oefenmeester wel de wedstrijd tegen Van Nispen dat met 6-0 een vrij mat team van de mat speelde.

 

Richard de Graaf LB zo resultaatMat spelen staat niet in het woordenboek van de ambitieuze trainer. ,,Inzet en discipline, dat verwacht ik van de jongens. Vooral discipline is een punt dat dit jaar sterk is verbeterd”, blikt hij genoegzaam terug. Maar realistisch als hij is stelt de trainer zonder meer dat het nog beter kan en moet worden. Werk aan de winkel dus voor De Graaf die het eerste jaar als hoofdtrainer dus toch de kar in een beter spoor heeft weten te krijgen. ,,Met iets meer geluk hadden we een paar plaatsjes hoger kunnen eindigen”, weet ook de trainer dat een tikkeltje geluk soms onontbeerlijk is om wedstrijden winnend af te kunnen sluiten. Maar goed en wel, dit seizoen is naar bestaande maatstaven positief beëindigd.

 

Met de progressie die de oefenmeester heeft geboekt en met een ruime aanwas van nieuwe spelers gaat hij met vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet. ,,Er komen zoals het er nu voor staat meer dan tien jongens bij en er zijn er nog enkelen die waarschijnlijk ook voor ons zullen kiezen. Namen noemt hij vooralsnog niet. Echte Leidse ‘Boys’ uit de stad. Want uit een eigen jeugdvijver kan De Graaf niet peuren omdat de vereniging niet over een jeugdafdeling beschikt. Dus moet hij het ‘van buitenaf’ hebben. Met de komst van de nieuwe manschappen hopen de Boys zowel voor het eerste als het tweede team een degelijke basis voor het nieuwe seizoen te kunnen formeren.

 

,,Ik wil graag Leidsche Boys weer op de kaart zetten”, is het motto dat De Graaf hanteert. Hij hoopt dan echter wel dat één en ander toch beter verloopt dan het afgelopen seizoen waarin hij zelf buiten het trainen en coachen om zelf veel moest regelen. Ook is de grote wens dat hij over een constanter basisteam kan beschikken want afgelopen seizoen moest hij zich dikwijls schikken in het feit dat er te vaak van formatie veranderd moest worden. ,,Dit heeft zijn weerslag gehad en heeft punten gekost”, is de stellige overtuiging. Toch kan de trainer het niet nalaten om zijn groep te bedanken voor het afgelopen seizoen. De groep waarvan er slechts enkelen afscheid nemen en de kistjes aan de wilgen hangen, maar waar er een nieuwe brigade klaar staat. ,,Zij staan te popelen en willen bij wijze van spreken morgen al beginnen”, klinkt het enthousiast. Een goed voorteken. ,,Het zal vast wel goed komen”, blikt De Graaf hoopvol vooruit.

 

Statistieken:

Totaal: 22-22- 32-57 (10E)

Thuis: 11-13-16-23 (9E)

Uit: 11-9-16-34 (10E)

Periode 1: 8-9-15-21 (8E)

Periode 2: 7-9-12-18 (6E)

Periode 3: 7-4-5-18 (12E)

De nul gehouden:  Thuis 2x, uit 1x

Niet gescoord: Thuis 3x, uit 4x

Grootste zege: 4-1 tegen DoCoS, 3-0 tegen Warmunda (beide thuis)

Grootste nederlaag: 6-0 tegen van Nispen en SEP (beide uit)

Seizoen 2011/2012: 24-0-18-119 (12e en laatste,4A)