donderdag, april 25, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenVan Es (Leidsche Boys, zo.): ,,Door persoonlijke fouten zijn we afgeslacht"

Van Es (Leidsche Boys, zo.): ,,Door persoonlijke fouten zijn we afgeslacht”

-

ts-leidscheboys(Zondag,4A)- Richard de Graaf was duidelijk geweest richting zijn spelers. ,,Wordt er vandaag niet gewonnen van concurrent Warmunda dan heeft het prima resultaat van vorige week  tegen koploper UDO (0-0) geen zin gehad”, peperde de Leidsche Boys-trainer zijn manschappen in.

Het bleek aan dovemansoren gericht. De gasten uit Warmond counterden knap in de eerste 45 minuten naar 2-4, om uiteindelijk met 2-5 aan het langste eind te trekken. Een korfbaluitslag als 3-7 of 5-8 had ook niet misstaan in dit vermakelijke duel.

De wedstrijd op het gladde doch goed bespeelbare veld was nog maar net onderweg of de thuisclub ontsnapte aan een vroege achterstand. Een zwak ingeschoten bal kwam via de rug van doelman Jordy Boutier en de paal uiteindelijk in de handen van de onzeker ogende sluitpost. De Vlietbewoners domineerden en creëerden een aantal kansen. Zo had een kopbal van Kevin Groenendijk een beter lot verdiend na een schitterende vrije trap van Raymond van Es, die na een afwezigheid van drie duels wegens een blessure weer zijn opwachting maakte.

zo Leidsche Boys 2013 2014 Van esDe ex UVS’er (foto) is het voetballen nog niet verleerd en bediende zijn medespelers met fraaie passes. Uit het niets kwamen de Warmonders in de tiende minuut op voorsprong. Een goed genomen vrije trap werd verlengd en tot 0-1 gepromoveerd.
De gelijkmaker in de twintigste minuut van Jeffrey van Dijk, na goed voorbereidend werk van Groenendijk, was verdiend .De Vlietbewoners gingen daarna nadrukkelijk op jacht naar de 2-1. Misschien wel té nadrukkelijk, want een gemiste kans na slecht keeperswerk was de inleiding tot de 1-2 van de gasten na een messcherpe counter.

Het was hét verhaal van de eerste vijfenveertig minuten. Waar de thuisclub met regisseur van Es op het middenveld nadrukkelijk de aanval zocht, loerden  de gasten uit Warmond op de counter. Van Es schonk de thuisclub na een goed genomen strafschop de de verdiende gelijkmaker (2-2). Daarna was het Warmunda dat het laatste woord had en via twee messcherpe counters de 2-4 ruststand bepaalde, nadat de Leidse verdediging wederom opzichtig had gefaald.

,,Onbegrijpelijk” mopperde De Graaf. ,,Vorige week stond de verdediging nog als een huis tegen koploper UDO en vandaag was het met dezelfde spelers een gatenkaas. We geven vier doelpunten zomaar weg. Teveel spelers waren vandaag afwezig. Deze klap komt hard aan. Hopelijk draait het weer snel om .”

De tweede rondgang was nauwelijks tien minuten oud of Warmunda schoot van zo’n dertig meter de 2-5 binnen. Daarmee werd de eindstand bepaald, ondanks de riante mogelijkheden die beide elftallen nog kregen. Van Es liet zich tien minuten voor tijd vervangen door Ali Yussuf. Van Es: ,,Het ging vandaag wel lekker na mijn blessure. We hadden met name in de eerste helft veel balbezit, maar maakten te vaak verkeerde keuzes. Door het veelvuldige balverlies werden we afgeslacht . Teveel persoonlijke fouten deden ons de das om.”

Voor de ploeg van Egmond Blinker scoorden Soufian Maatoug(2) en Ricky Visser driemaal. Warmunda is nu vierde met twaalf punten uit zeven wedstrijden, terwijl de Leidenaren de tiende positie innemen met vijf punten uit hetzelfde aantal wedstrijden.

Opstelling Leidsche Boys: 1 Jordy Boutier, 2 Patrick Oomen , 3 Michael Groenendijk 4 Danny Koolen, 5 Emrah Kaya, 6 Sean Polane, 7 Raymond van Es, 8 Yoska Ruigrok van der Werven, 9 Rida Mkaddem, 10 Jeffrey van Dijk, 11 Kevin Groenendijk.