derby days stad(Zondag,4A)- In de vierde klasse A worden de nodige derby’s afgewerkt. Dit keer stond het treffen tussen Leidsche Boys en Roodenburg op de rol, een duel aan de onderkant van de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg op voorhand slechts één punt in het voordeel van de rood-witten. Bij een overwinning van de ploeg uit Leiden-Noord kon de opponent worden gepasseerd op de ranglijst, maar andersom kon er een gaatje van vier punten worden geslagen. Het werd 1-0 voor Leidsche Boys.

 

De wedstrijd zelf was niet oogstrelend, maar de spanning vergoedde veel. Roodenburg had in de eerste helft het betere van het spel en kreeg ook de beste kansen. Leidsche Boys-goalie Jordy Boutier stond echter zijn mannetje, waardoor beide ploegen met 0-0 de rust opzochten. In de tweede helft liet de thuisploeg de bezoekers veel minder aan voetballen toekomen, waardoor de wedstrijd iets leek te kantelen. Uiteindelijk was het Rida M’kaddem die raak prikte en op die manier zijn oude club de das om deed.

 

Roodenburg-aanvoerder Yousef Bourazma vond dat zijn ploeg onterecht met lege handen stond. ,,Ik moet zeggen dat we niet hadden hoeven te verliezen. Voor rust waren wij beter en hebben we ook vier tot vijf goede kansen gecreëerd. Als je dan niet scoort, breng je jezelf eigenlijk in de problemen. Ook speelden we in de eerste helft goed vanuit de organisatie en kwamen we de gemaakte afspraken na. Na rust zijn we te veel meegegaan in het spelletje van Leidsche Boys, waardoor het een fysieke strijd werd. In dat opzicht moesten we het uiteindelijk afleggen.”

 

Patrick Oomen, verdediger van Leidsche Boys, had ook zijn mening klaar. ,,Deze wedstrijd was zeker niet best. Aan de ene kant is dat jammer, maar aan de andere kant telt natuurlijk het resultaat. Zeker als je kijkt naar de positie van beide clubs op de ranglijst. In de eerste helft heeft Jordy Boutier er veel ballen uitgehouden en in de tweede helft hebben we het met zijn allen goed opgepakt. We zijn weer meer ons eigen spelletje gaan spelen en uiteindelijk hadden we zelfs nog meer afstand moeten nemen. Daarbij is het natuurlijk mooi voor Rida dat hij de winnende maakt tegen zijn oude vereniging. Daarentegen ben ik wel bang dat we dat nog wel een tijdje zullen moeten aanhoren”, grapte Oomen.

 

Leidsche Boys kan dus weer wat omhoog kijken na deze krappe overwinning. Er is zeker nog werk aan de winkel, maar Oomen is te spreken over de speelwijze van de ploeg. ,,Wij moeten gewoon doen waar we goed in zijn. Dit houdt in dat we met zijn allen inzakken, vervolgens druk zetten en de bal veroveren om tot slot uit te breken. Op die manier hebben we ook tegen UDO een punt gepakt. Wel moet ik zeggen dat het veel scheelt dat spelmaker Raymond van Es er weer bij is. Hij maakt ons beter en strooit met goede passes. Toch blijft het acteren als een hecht collectief het belangrijkste. De koppen moeten dezelfde kant op blijven staan. Zo kunnen sommige jongens geweldig voetballen, maar soms verliezen ze zichzelf. Vandaag was er ook nog een opstootje en dat gaat gewoon helemaal nergens over.”

 

Roodenburger Bourazma vindt dat zijn ploeg zeker niet moet opgeven. ,,Ik ben dit seizoen voor het eerst bij deze club en het bevalt me prima. Veel jongens kennen elkaar goed en gaan ook buiten het voetbal veel met elkaar om. De sfeer is dus goed en voetballen kunnen we echt wel. Daarentegen hebben we een slechte voorbereiding gekend, doordat veel spelers laat terug waren van vakantie. Nu zijn we op de goede weg en ook de trainingsopkomst is in orde. We krijgen nog wel te veel goals tegen door persoonlijke fouten, maar over het algemeen moeten we verder gaan op de ingeslagen weg. De laatste weken draait het immers best goed, ook al staan we onderaan.”

 

Het slotstuk was voor Oomen. ,,Het is eigenlijk vrij bijzonder, maar iedere keer als we vrijdag een feestje hebben, pakken we op zondag de drie punten. Misschien moeten we dat dus maar vaker doen, maar aan de andere kant is een wekelijks feest ook weer te veel van het goede.” 

 

Danny Sjaardema