ts-lsvv70(Zaterdag,4A)- LSVV’70 degradeerde vorig seizoen uit de derde klasse en zal daar niet zomaar even in terugkeren, getuige het moeizame verloop van de eerste seizoenshelft. Vooralsnog wordt de zevende plaats ingenomen en daarmee is de kloof tussen de formatie van Wim Mugge en DoCoS en VVSB, de voornaamste titelkandidaten, al te groot. De achterdeur staat evenwel nog wagenwijd open, maar Mugge moet ‘het allemaal nog maar zien’ voor wat betreft het vervolg.

 

Leidsche Boys LSVV 27 10 2012 9,,Er waren spelers bij die van mening waren dat de club wel weer even een feestje zou gaan beleven met een bootje op de Leidse grachten. Gewoon even kampioen worden van de vierde klasse. Het mag duidelijk zijn dat dit echt niet gepiept is binnen een poep en een scheet. Zouden we wekelijks compleet zijn en er was wat meer vers bloed bijgekomen dan geloof ik er ook wel in dat we nu in elk geval hoger hadden gestaan. Maar ja, iedereen op de club weet dat we vrijwel nooit compleet waren of zullen zijn dus dat probleem gooit al veel roet in het eten. Het goede nieuws is wel dat het er alle schijn van heeft dat we er volgend seizoen wel meer bij krijgen en dan heb ik het ook nog eens over spelers met een verleden bij een club die veel hoger spelen.”

 

Mugge hoorde deze geluiden eerder en de laatste jaren kwam het er vaak toch niet van. ,,Daarom juich ik niet te vroeg, hoewel het wel zo is dat er al nieuwe spelers hebben meegetraind. Die zou ik er graag bij hebben. Met drie of vier goede spelers erbij kunnen we weer een team samenstellen die wel in de derde klasse kan spelen. Nu moeten we het doen met veel goedwillende jongens die achter het eerste zitten, maar te vaak spelen we met een team dat tekort komt om bovenin mee te spelen.”

 

De trainer die niet meer weg te denken is uit de kikkerpolder zat meer dan gemiddeld in zijn maag met de degradatie naar de kelder van de standaardteams. ,,Ik vond het verschrikkelijk, dat meen ik serieus. Het was op zich wel terecht, want we waren in een overigens wel sterke poule één van de zwakste broeders. Ik moet ook zeggen dat ik er mee zou zijn gestopt wanneer de sfeer ook zou verdwijnen. Maar die blijft altijd. LSVV is en blijft een aparte club, waarbij het sociale contact mij enorm aanspreekt. Dat heeft me doen besluiten om toch maar door te gaan. Nu bekijk ik het per maand. In principe zal ik volgend jaar ook wel bij de club blijven, maar ik wil daar niet te ver op vooruit lopen.”

 

Ook laat Mugge zich niet verleiden tot boude uitspraken over de kansen om nog in de nacompetitie terecht te komen. ,,De nummers 1 en 2 staan al te ver weg. Dus zit er maximaal nog een derde plaats in en kunnen we nog spelen voor een periodetitel. Dat willen we ook wel, maar ik moet nog zien of dat wel reëel is. Tot nu toe valt het mij niet mee. De wekelijkse mutaties nekken ons vooralsnog en als dat niet gaat verbeteren bij de hervatting zal het heel lastig worden om sprongen te maken. Ik verwacht er maar niet teveel van, dat heb ik wel geleerd in de loop der jaren. Toch heb ik het nog steeds naar mijn zin en dat heeft puur te maken met het feit dat er bij ons nooit rottigheid is en het relativeringsvermogen groot is. Laatst nog kwam de hele bende bij mij thuis en dat was een onvergetelijke avond. Dat is ook LSVV. En daarnaast, ik ben ondertussen wat ouder en maak me ook minder druk.”