HomeVijfde klasseLSVV'70LSVV-aanvaller Petersen: ,,Met dit voetbal gaat DoCoS onmogelijk degraderen”

LSVV-aanvaller Petersen: ,,Met dit voetbal gaat DoCoS onmogelijk degraderen”

-

derby days stad(Zaterdag,3A)-In een heuse stadsderby op de Kikkerpolder moesten LSVV ’70 en DoCoS zaterdag uitmaken wie de winst zou pakken en enigszins naar boven kon gaan kijken op de ranglijst. Beide ploegen, die elkaar vorig jaar nog troffen in de vierde klasse, bivakkeren in het onderste deel van de ranglijst en waren dus gebrand op een positieve uitslag. Het duel eindigde echter onbeslist: 2-2.

Na het teleurstellende verlies van DoCoS vorige week tegen Oegstgeest waren er enige mutaties in het basiselftal van trainer Joop Lankhaar. Aanvoerder Marcel Onvlee was daarvan het voornaamste slachtoffer. De equipe van LSVV ’70-trainer Wim Mugge was ongewijzigd na de goede zege van vorige week tegen BSC ’68.

Direct na het eerste fluitsignaal probeerde DoCoS het spel van de flamboyante studentenploeg te ontregelen met goed en snel combinatievoetbal. De slag op het middenveld werd overduidelijk gewonnen door DoCoS, alleen ontbrak steeds de beslissende eindpass die tot de gewilde goal moest leiden.

Afstandsschoten buiten het zestienmetergebied waren een eenvoudige prooi voor de sterk acterende LSVV-goalie Thomas Waasdorp. In het tweede deel van de eerste helft kroop LSVV wat meer uit haar schulp en tegen alle verhoudingen in nam de thuisploeg een voorsprong: 1-0. Na een vlot opgezette aanval was het Peter van Diggele, die in de 37e minuut doel trof.

Even later was ook de 2-0 zelfs een feit voor de mannen van Mugge. Na een afgeslagen aanval van DoCoS controleerde spits Geert Jan Jonk de bal en met een prachtige lob wist hij DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude te verschalken. Op slag van rust had Van Diggele de wedstrijd moeten beslissen, zijn poging ging echter net voorlangs.

In de tweede helft kwam DoCoS furieus uit de startblokken op jacht naar een snelle aansluitingstreffer. Een aantal minuten na de theepauze viel deze dan ook. Na goed druk zetten van DoCoS-spits Maik Groote kwam de bal voor de voeten van Rowin Peet, die op weergaloze wijze de bal over de te ver uitgekomen Waasdorp stiftte en de 2-1 aantekende.

Vervolgens was het DoCoS wat de klok sloeg en was het wachten op de verdiende gelijkmaker. Na een aantal afstandsschoten van Wim de Bolster en Zoey de Jong was het kort voor het eindsignaal dan toch raak. Na gefrommel voor de goal van LSVV en twijfel bij Waasdorp wist de goed ingevallen Mitchel Klein via de binnenkant van de paal de 2-2 binnen te koppen. Vol overgave ging DoCoS in de resterende minuten nog op zoek naar de overwinning, maar deze bleef uit.

Neal Petersen resultaatLSVV-aanvaller Neal Petersen na afloop van de wedstrijd :,,Doodzonde dat we gelijkspelen, maar ik vind DoCoS echt één van de best voetballende ploegen van de afdeling. Ze zijn alleen niet slim. Als daar wat ervaren jongens bijkomen, hebben ze een wonderploeg voor dit niveau. Zij hadden in de eerste helft tachtig procent balbezit en dat wisten we van tevoren. Op de counter, gecombineerd met ons slimme voetbal, hadden we voor rust met 3-0 voor moeten staan en was de wedstrijd wellicht gespeeld.”

,,In de tweede helft was DoCoS echt veel sterker, hoewel wij natuurlijk niet echt meer hoefden en dus loerden we op fouten van hun”, vervolgt Petersen. ,,Hoe we de doelpunten weggaven was gewoon doodzonde, zeker omdat we de hele wedstrijd bijna niets hebben weggegeven. Als je kijkt hoeveel mensen wij momenteel missen, dan is dit gelijkspel wel knap. De eerste paar wedstrijden van dit seizoen waren wij steeds de voetballende ploeg en werden wij weg gecounterd. Ik kan me het gevoel van DoCoS na deze wedstrijd dan ook wel voorstellen.”

Petersen: ,,Na de flater tegen DWO thuis (0-4 verlies tegen een tijd negen man, red.) hebben we met elkaar om de tafel gezeten en afgesproken dat wij het spel niet meer gaan maken. Vorige week wonnen we verdiend en deze week delen we de punten. Ik ben er wel van overtuigd dat onze tegenstander van vandaag, DoCoS, onmogelijk gaat degraderen met het voetbal dat ze laten zien. Al met al kan ik leven met de 2-2.”

LSVV-spits Geert Jan Jonk vult aan :,,Zoals Neal al zei, hebben we met de ploeg bij elkaar gezeten en wisten dat we iets moesten veranderen om de punten binnen te halen. We hebben er toen voor gekozen om een aanvallend middenveld te veranderen in een defensief middenveld. Hierdoor staat het elftal beter, zowel bij balwinst als balverlies. Dit zien we nu gelukkig terug, getuige de vier punten uit de laatste twee wedstrijden. Volgende week tegen Oegstgeest willen we doorgaan op de ingezette weg. We hebben er in ieder geval veel zin in.”

In de Kikkerpolder was er ook nog ander nieuws vanuit het kamp van de Leidse Studentenvereniging. Wim Mugge kondigde namelijk aan dat hij nu echt bezig is aan zijn laatste seizoen als trainer. ,,Ja, dit is definitief. Ik ben 70 en op zich nog wel fit. Maar het is mooi geweest. Ik liep er al een tijdje mee rond, maar ik vind dit een goed moment. De club heeft nu ruim de tijd om een oplossing te bedenken. Dat komt echt wel goed.”

Het spreekt voor zich dat onze redactie vroeg of laat in gesprek gaat met de ‘veldmaarschalk’ die al sinds mensenheugenis in het trainersvak zit en bij LSVV niet meer weg te denken valt.

DoCoS-trainer Joop Lankhaar deed nog een duit in het zakje over de wedstrijd. ,,Ik houd hier een dubbel gevoel aan over. Het is prettig te constateren dat we zijn teruggekomen uit geslagen positie, dat geeft vertrouwen. Aan de andere kant had er misschien ook net wat meer in gezeten. Met drie punten zouden we wat meer zijn aangeschoven op de ranglijst. Het is aan ons om te bewijzen dat dit de komende week kan gebeuren met tegenstanders als Zwammerdam en Sportief. Daarna weten we beduidend meer dan nu.”