derby days streek(Zaterdag,3A)- Het treffen tussen LSVV ’70 en Oegstgeest was op voorhand een wedstrijd om naar uit te kijken. Duidelijk was dat Oegstgeest de te kloppen ploeg was gezien het feit dat de laatste vier wedstrijden  gewonnen werden. Met een lange lijst aan afwezige basisspelers moest het gehavende LSVV deze zegereeks van Oegstgeest onderbreken. Dat lukte, want de drie punten bleven in de Kikkerpolder. Het werd 2-0 voor de thuisploeg. Het leidde in het Leidse kamp tot ongekende euforie.

Direct na de aftrap werd al snel duidelijk dat Oegstgeest het spel moest maken. LSVV hield zich louter bezig met verdedigen en loerde zichtbaar op de counter. LSVV-keeper Thomas Waasdorp werd in het begin van de wedstrijd diverse malen getest. Afstandsschoten van Remco Visser en Bob den Hollander waren een eenvoudige prooi voor de in bloedvorm verkerende goalie.

Halverwege de eerste helft schutterde de verdediging van Oegstgeest. Na een misverstand tussen Oegstgeest-keeper Teun Guijt en verdediger Joost den Hollander kon de nog jonge Jermaine Ottenhof (17) de bal oppikken en de 1-0 voor de thuisploeg aantekenen. Getergd ging de ploeg van trainer Rob van den Wijngaard direct met snel combinatievoetbal op zoek naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in een aantal grote kansen.  Keer op keer wist Waasdorp met knappe reddingen de ploeg uit Oegstgeest van scoren af te houden.

Ongewijzigd kwamen beide teams uit de theepauze en ging Oegstgeest direct op jacht naar de 1-1. Na diverse kansen om zeep te hebben geholpen, kregen de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. De uitkomende Waasdorp vloerde Oegstgeest-spits Bob den Hollander binnen het zestienmetergebied, waarna een penalty werd toegekend. Diezelfde Den Hollander besloot de penalty zelf te nemen. Wederom lag Waasdorp in de weg en de penalty leverde dus geen balans op.

Kort na de gemiste penalty was het LSVV-verdediger Stijn Kalsbeek die het veld moest verlaten na zijn tweede gele kaart en dus rood. Oegstgeest deed er nog een schepje bovenop, maar het lukte de bezoekers maar niet om de verdediging van LSVV stuk te spelen.

De teleurstelling voor Oegstgeest werd zelfs nog groter. Een doorgeschoten bal vanaf het middenveld kwam voor de voeten van LSVV-invaller Arjen Bakker. Na een vrije doortocht scoorde hij tegen alle verhoudingen in de 2-0. Het laatste deel van de wedstrijd ging Oegstgeest nog wel op zoek naar de eretreffer. Deze bleef uit en zo kon de studentenploeg uit Leiden een klein feestje gaan vieren. Naar verluidt bleef het nog lang onrustig in de kleedkamer.

Oegstgeest-verdediger Derk Hachmang over het geflatteerde verlies: ,,Aanvallend gezien waren wij veel beter. We kregen twee honderdprocent kansen. Als we toen gelijk waren gekomen, hadden we ze ingemaakt. Zij speelden zo laf, bleven maar achterin hangen en loerden op de counter. Wij hadden het gewoon beter moeten uitspelen. Zeker in de tweede helft toen wij veel meer snelheid in de balcirculatie hadden. Toen hadden we ze kapot moeten spelen. Schandalig dat we hier hebben verloren.”

Man of the match, LSVV-doelman Waasdorp :,,Wij wisten dat Oegstgeest in een goede flow zat en dat we het heel moeilijk zouden krijgen, zeker ook omdat we een heel aantal jongens misten. Het strijdplan was om met een gesloten verdediging te spelen en de ruimte achter hun verdediging te gebruiken om uit te breken.”

,,Dit bleek een goed strijdplan want we maakten al vrij snel de 1-0. Dit was precies wat we van tevoren hadden gehoopt. De tweede helft hadden wij voetballend niets meer in te brengen, zeker toen we met tien man kwamen te staan. Uiteindelijk scoorden we toch nog de 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. Gezien de bezetting die wij hadden een prestatie van formaat.”

Waasdorp vervolgt :,, Voor ons worden de komende weken heel belangrijk omdat we de ploegen tegenkomen die net boven ons staan. In deze wedstrijden moeten we echt de punten gaan pakken. Dan kunnen we uit de onderste zone van de ranglijst komen en voorzichtig naar het linkerrijtje gaan kijken. We hopen de goede reeks nu door te zetten.”

 

Trainer Rob van den Wijngaard voelde geen behoefte om commentaar te leveren, maar dat de oefenmeester zwaar teleurgesteld was liet zich raden. Collega Wim Mugge, al enige tijd geflankeerd door zijn geblesseerde speler Freek Jansen op de bank, kon haast niet stoppen met praten. ,,Fantastisch toch. Zoals gezegd misten we heel veel spelers en dan scoren we uitgerekend via een jongen die net komt kijken en door Arjen Bakker. Haha, die jongen kent zijn beperkingen en moest eigenlijk invallen omdat Neal Petersen feitelijk al niet kon spelen vanwege een onwillige rug. En dan scoort Bakkertje. Onwijs leuk voor deze twee jongens en het team. Ik snap de teleurstelling bij de tegenstander, maar dit was voor ons een thriller. Een overwinning met een goud randje. Drie bonuspunten voor LSVV’70, zoveel is zeker.”


Reactie Arjen Bakker: 

http://www.youtube.com/channel/UC7Gy_Iq0K9dcd_aRuObIH4w

Opstelling LSVV’70: Thomas Waasdorp, Demian Flippo, Erik van de Haak, Stijn Kalsbeek, Michel Meere, Boaz Zoutewelle, Jermaine Ottenhof (Wessel de Jager), Alen Stjepanovic, Neal Petersen (Arjen Bakker), Geert-Jan Jonk, Joppe Gloerich (Wouter Huisman).

Opstelling VV Oegstgeest: Teun Guijt, Jesper Cuvelier (Ramon Bakker), Joost den Hollander, Mark Tetteroo, Derk Hachmang, Guido Leugering, Roy Dijkstra, Joep Zenden, Jelle van Aarle (Jan Ravensbergen), Bob den Hollander, Remco Visser.

 

Sergio Rademakers