ts-lsvv70(Zaterdag,4A)- Nog niet zo heel lang geleden geloofde Wim Mugge niet meer in een hoge klassering. LSVV’70 wankelde en de top vier was buiten bereik. Van de laatste acht wedstrijden werden er echter zeven gewonnen en die opmars zorgt er nu voor dat de tweede, of meer waarschijnlijk derde of vierde plaats alsnog voor het grijpen is. Dit weekend werd er tweemaal gewonnen. Van VVSB en Aarlanderveen. De nacompetitie is alsnog in zicht.

 

De wedstrijd tegen de Noordwijkerhouters werd met 3-2 gewonnen. ,,Een leuke pot. Ik denk dat de eerste helft kan worden gerangschikt bij ‘een der besten’ van dit seizoen. We hebben wel vier keer alleen voor de keeper gestaan en de 2-0 was eigenlijk maar een matige afspiegeling van het krachtsverschil”, luidde de analyse van Mugge.

 

Na de pauze kwam de aansluiting via een van richting gewijzigd schot. De marge werd echter weer snel naar twee gebracht, waarna VVSB toch nog iets terug kon doen. Voor de studentenploeg scoorden Stijn Kalsbeek, Neal Petersen en Freek Jansen.

 

,,Wij hebben DoCoS hiermee geholpen en dat is ook de beste ploeg. Veel beter uiteindelijk dan VVSB. Zij vielen mij erg tegen. Al met al was er op onze overwinning niets af te dingen. Ik vrees enkel dat we de punten maandag weer weg kunnen gooien tegen Aarlanderveen, want dan missen we er wel erg veel”, mokte Mugge.

 

Die woorden konden worden ingeslikt, want ‘kleintje’ Aarlanderveen werd eenvoudig aan de kant geschoven (0-5). Om de vraag of Mugge zelf had gespeeld, kon de oefenmeester wel lachen. ,,Het was bijna nodig, ja. We misten Kalsbeek, Mulder, Van Diggele, Meulman, Huisman en Christina dus we moesten weer eens flink puzzelen. Maar dat maakte uiteindelijk niet veel uit. We speelden tegen een wel erg beroerde tegenstander en na de rust konden we eenvoudig weglopen.”

 

Bij rust was het nog slechts 0-1, maar de Leidenaren schoten in de tweede helft met scherp. Joppe Gloerich (2), Arjan Bakker (2) en Petersen waren trefzeker. ,,We spelen nog tegen Woubrugge en Blauw Zwart. Als we tegen die twee ploegen een goed resultaat kunnen halen, ziet het er aardig uit. De andere wedstrijden gaan tegen ploegen die onder ons staan. Als we nog iets willen dan mogen die duels geen problemen opleveren. Het valt me uiteindelijk mee dat we toch nog om de prijzen kunnen spelen, want dat geloof had ik eigenlijk al een beetje laten varen. Da’s nou het leuke van LSVV. Je weet het eigenlijk nooit.”