Nacompetitie- LSVV’70 won afgelopen zaterdag van Alphia en keert na één seizoen afwezigheid weer terug in de derde klasse en neemt daarmee de plek in van de juist terugzakkende stadgenoten VV Leiden. De ploeg van Wim Mugge zegevierde in het sleutelduel met 4-3. Liefst vier spelers moesten vroegtijdig van het veld.

 

LSVV’70 moest winnen, terwijl Alphia bij elk ander resultaat de vierde klasse mocht verlaten. Het leverde veel gezwoeg op, maar grof werd het nimmer. Dat de leidsman vier keer een rode kaart uit zijn borstzakje toverde, was dan ook even misplaatst als onnodig. Vooral Alphia moest het ontgelden en dat ontlokte Ted van Berkel na afloop de uitspraak ‘dat zijn team promotie was ontnomen’. ,,Iedereen en alles heeft het over respect en daar ben ik een groot voorstander van. Maar dat werkt wel twee kanten op en dat heb ik nu bepaald niet gezien. Maar wat heb ik aan die conclusie? We staan met lege handen en er is niets meer aan te doen.”

 

Van Berkel zienswijze was niet ongegrond, maar feit was ook dat LSVV’70 meer aanspraak maakte om het allerlaatste te vergeven toetje op te peuzelen. Denderend was het weliswaar van beide kanten niet, maar het veld was daar ook simpelweg debet aan. Alphert Christina, maker van het openingsdoelpunt en afzwaaiend bij de studentenploeg, daarover: ,,Een koe zou beledigd zijn om hier op te grazen.”

 

LSVV70 resultaatDe bal maakte de vreemdste capriolen op de abominabele ondergrond. Dat nam niet weg dat het duel meeslepend bleef tot het laatste moment. In die fase was Alphia al gekortwiekt tot acht spelers, maar de tien overgebleven volgelingen van Mugge vielen welhaast om van ellende. ,,Niet zo gek ook. De voorbije week is er weer nauwelijks getraind. Als mijn spelers fitter zouden zijn geweest dan was deze wedstrijd eerder door ons beslist. Ik baal van die nalatige trainersarbeid en eigenlijk mag je op deze manier niet promoveren. Anderzijds; dat ligt dan toch ook aan Alphia”, stelde Mugge eenmaal ondergedompeld onder de champagne vast.

 

Christina opende dus de score, terwijl Mark van Munsteren Alphia rap terug bracht in polepositie. Neal Petersen, eerder lange tijd Alphiaan, bracht LSVV’70 via een ten onrechte gegeven vrije trap weer op voorsprong: 2-1.

 

Niet ver na rust scoorde Petersen opnieuw, na een wel erg makkelijk gegeven strafschop. De aansluitingstreffer volgde pal daarop via Michel Nolten, andermaal uit een betwistbare elfmetertrap. Boaz Zoutewelle leek verantwoordelijk voor de Alphense opgave, maar omdat LSVV’70 naliet om de steeds groter wordende ruimtes uit te buiten, werd het alsnog spannend via Michel de Kruijff. In de welhaast kolderieke slotfase werd het steeds rustiger op het veld met spelers, maar de stilte werd uiteindelijk verbroken door het feestje bij LSVV’70 dat ‘gewoon’ weer terugkeert in de afdeling bij onder meer Roodenburg en Lugdunum.

 

Er is dus eigenlijk niets veranderd bij de ploeg die ’s avonds een triomftocht maakte door de Leidse grachten. De aan LSVV vergroeide Mugge plakt er nog een jaartje aan vast en dat andermaal na een grillig seizoen. ,,Tja, zeg dat. We verloren van de nummer laatst en wonnen van de kampioen. Trainen is er niet of nauwelijks bij. Het is deze unieke club in een notendop.”

 

Alphia zal wel verschieten van kleur. De ploeg ziet het gros van de spelers stoppen of vertrekken en veel potentiele nieuwkomers hadden een derdeklasser voor ogen en zullen waarschijnlijk wegblijven. ,,In alle opzichten een bitter einde van het seizoen”, mopperde Nolten die eveneens zijn voetbalschoenen definitief uittrok.

 

LSVV’70- Alphia 4-3 (2-1).14.Christina 1-0, 23. M.van Munsteren 1-1, 30. Petersen 2-1, 52. Petersen 3-1 (strafschop), 53. Nolten 3-2 (strafschop), 66.Zoutewelle 4-2, 84.De Kruijff (4-3). Rode kaarten: 73.Heppener (Alphia), 73.De Groot (LSVV’70), 76.Hoogendoorn (Alphia), 89.Thomasse (Alphia). Scheidsrechter: Post. Toeschouwers: 200.

 

LSVV’70: Weststrate, Meulman, Kalsbeek, Huisman, Muller, De Groot, Van Ruiten, Zoutewelle (90.Van de Haak), Petersen, Jansen (87.Gloerich), Christina.

Alphia: Van der Zwet, De Jeu, Vonk, De Kruijff, Thomasse, Hoogendoorn, Verboom (65.Van der Hulst), Heppener, Nolten, J.van Munsteren (46.Blanken), M.van Munsteren (46.Van Zutphen).

 

Later op de dag nog meer over de prestatie van LSVV’70!

Bron: LD/HK