ts-lsvv70(Zaterdag,3A)- Het ‘lek’ leek boven te zijn bij LSVV’70 getuige de opmars op de ranglijst, maar Sportief maakte bruut een einde aan de stappen voorwaarts van de Leidenaren. De ploeg uit Noorden won met 3-4 op het complex van Lugdunum en dat was een flinke haal door de rekening van Wim Mugge en de zijnen. Peter van Diggele was luid en duidelijk in zijn bevindingen: ,,We hebben aan alle kanten gefaald.”

 

Zaterdagavond was Mugge nog nauwelijks aanspreekbaar. ,,Dramatisch, we verdienden het ook niet. Op conditioneel vlak werden we weer afgetroefd. En we weten allemaal hoe dat komt, maar de heren denken dat het vanzelf wel goed komt. Nee dus”, irriteerde Wim Mugge zich mateloos. LSVV verspeelde tot drie keer toe een voorsprong. Van Diggele, Neal Petersen en Jermaine Ottenhof lieten Sportief aftrappen. LSVV moest dit dus evenwel eenmaal vaker doen.

 

Van Diggele resultaatVan Diggele (foto): ,,Ik kan me terdege voorstellen dat de trainer ‘not amused’ was. Wij als spelers zijnde natuurlijk ook niet. In de voorbije weken hebben we noodgedwongen onze speelwijze veranderd. Wat we deden was hoofdzakelijk tegenhouden en counteren. Daarmee pakten we opeens punten. Nu hadden we het idee dat we weer zelf meer initiatief op de mat konden leggen en aanvankelijk bleek dat ook een juiste inschatting te zijn geweest. Binnen tien minuten kregen we drie levensgrote kansen en daarvan maakten we er maar eentje. Op dat moment dacht ik dat we af zouden stevenen op een uitslag van 5-0 of zo, want zij waren nog niet over de middenlijn geweest.”

 

De 2-0 bleef echter uit en gaandeweg meldde ook Sportief zich meer. ,,Nou, dan met name hun rechtsbuiten. Op hem kregen we geen vat en haast alle gevaar kwam van hem en in mindere mate van hun spits. Hun eerste aanval leverde een goal op door die snelle vleugelspeler. Toch maakte Neal de 2-1 en kregen we weer kansen op 3-1. Tot zover was er eigenlijk niets aan de hand.”

 

Sportief kwam na rust toch weer langszij, maar LSVV kwam net zo makkelijk weer voor de derde keer op voorsprong. ,,En toen kregen we weer de kans op 4-2 en dus een veilige marge. Maar voor de derde keer in deze wedstrijd kregen we dat niet voor elkaar en vervolgens ging het fout. Er werd niet meer gevoetbald en we speelden te gehaast. In de slotfase hebben zij geprofiteerd van onze mankementen. Conditiegebrek? Zou kunnen. Zijn maakten er twee in de laatste tien minuten, dus wellicht kan je daar van spreken. Aan de andere kant vind ik gewoon dat we die pot al lang en breed hadden moeten binnenslepen. Buitenom die twee genoemde spelers misschien, waren wij op elke positie beter. Daarom is dit balen, want van deze tegenstander moet je eigenlijk zes punten pakken. Veel ploegen hebben er nu al drie van de wedstrijd tegen Sportief en wij dus niet. Dus we missen nu al drie punten en dat is doodzonde.”

 

Mugge had geen goed woord over voor zijn ploeg en hekelde de trainingsopkomst, die voor de trainer een belangrijke reden is waarom het onverwachts fout ging. Mugge schaamde zich zelfs. ,,Schaamte gaat mij wat ver, maar ik snap dat de trainer zwaar teleurgesteld is in ons. We hadden wat lucht kunnen krijgen en nu staan we er nog steeds bij onderin en dat was niet de bedoeling. Het is nog maar eens bewezen dat wij het niet zo goed doen tegen staartploegen. Zo herinner ik mij vorig seizoen Wassenaar. Daar kregen we klop van de nummer laatst na een wanvertoning. Dat de trainer de trainingsopkomst graag hoger zou zien snap ik wel. Hij staat twee keer per week te trappelen en dat geldt niet voor iedereen bij ons. Toch denk ik dat de aanwezigheid op doordeweekse avonden niet minder is dan in andere jaren. En in die jaren wonnen we ook onze potjes. Wim kan emotioneel reageren en dat is zijn goed recht. Ik snap ook wel dat hij het mooi geweest acht aan het einde van het seizoen. Maar goed, we zitten nu in december en moeten verder en weer punten gaan pakken. Dit laten we rusten en we moeten ons nu gaan wapenen tegen Roodenburg. Ik denk dat we dan meer ons spelletje moeten spelen van voor tegen Sportief. Dat werkte goed en daar houden we ons aan vast.”

 

Opstelling LSVV’70: Metz, Filippo, Van den Haak, Kalsbeek, Meere (Meulman), Jonk, Ruiten, Mulder, Van Diggele, Petersen, Ottenhof.