ts-meerburg(Zondag,3A)- Na een fraaie serie van tien wedstrijden waarin Meerburg ongeslagen bleef, zorgde Alkmania op de valreep voor de tweede nederlaag van het seizoen voor de zwart-witten. Aan de Rijndijk werd het 2-3. Omdat Full Speed en Den Hoorn ook op hun snufferd gingen en FC Lisse de winst ophaalde bij DOSR, liep de ploeg van Ter Specke uit op de concurrentie. Centrale verdediger Christiaan Laan sprak van een ‘gevoelige tik’, maar twijfelt er niet aan dat FC Lisse ook nog wel eens zal uitglijden na de winterstop.

 

Jelle Korbee kopt op de lat resultaat,,Je mag wel concluderen dat ik hier aardig ziek van ben. Als ploeg wil je natuurlijk goed afsluiten voor de winterstop, maar in een minuut of zes tijd geven we deze wedstrijd weg. Voor ons kopte (zie foto) daarvoor Jelle (Korbee, red.) nog een bal tegen de lat, waarna we drie keer in de fout gaan. Ongelooflijk. De eerste twee doelpunten werden veroorzaakt door een foutieve opbouw, waarna zij in de omschakeling twee keer scoorden. De derde tegengoal kwam voort uit zo’n vrije trap waarbij niemand de bal onderweg aanraakte en binnen een poep en een zucht sta je met 0-3 achter. Te bizar voor woorden.”

 

Dave de Koning, lange tijd niet inzetbaar vanwege een forse blessure, deed Meerburg twee keer pijn. Jochem van der meer was de andere ‘dader’. En dus moest Meerburg vol in de achtervolging om nog iets van de wedstrijd te maken. ,,We bleven op zich voetballen, maar konden eigenlijk alleen maar gevaarlijk worden uit hoekschoppen. Qua veldspel waren we in die fase aardig aan elkaar gewaagd. Het had lekker geweest om voor de pauze te scoren, maar aan de andere kant hadden we nog steeds drie kwartier om wat aan de tussenstand te doen. Als zij drie keer kunnen scoren, zo was onze gedachte, waarom zouden wij dat niet kunnen in één helft?”

 

0-3 resultaat

In de tweede helft ging Meerburg minder omslachtig te werk en was het credo om vooral te ‘pompen’. Barry Verboon verkleinde de marge en het geloof nam toe. Minimaal een punt kwam nog dichterbij toen Korbee op fraaie wijze de 2-3 op het scorebord bracht. De inhaalrace stokte echter en de dramatische fase in de eerste helft werd zo fataal voor Meerburg, dat FC Lisse dus nu iets meer uit het oog verloor.

 

Op de foto de 0-3 in de maak.

 

 

Verboon heeft haast resultaat,,Toch zat de 3-3 er nog in. Jelle Moerman was er onder meer nog dichtbij. Balen dat we verliezen. En vooral omdat we dat niet eens zo zeer doen van de tegenstander, maar meer van onszelf. Dat heet jezelf de das omdoen. Okay, we wisten dat zij een fysieke ploeg hebben en dat het een stugge ploeg is om tegen te spelen, maar we helpen ze tot minimaal twee keer toe in het zadel.”

Op de foto: Verboon heeft haast..

 

Laan, gewisseld in de rust omdat Meerburg 1 op 1 ging spelen, keek ook even naar de stand. ,,Bij winst waren we nu alleen tweede geweest en een gaatje van drie punten overbrug je nu eenmaal makkelijker dan zes punten. Aan de andere kant zitten we pas halverwege en FC Lisse gaat echt wel een dip tegenkomen. Daar moeten we dan maar van profiteren. Het blijft een prestatie dat we tien keer op rij ongeslagen zijn gebleven. Met zo’n serie kan je natuurlijk in de tweede seizoenshelft nog prima zaken doen. Wel is het zo dat er weer meer concurrenten zijn om de tweede plaats. MMO is er nu ook bijgekomen door hun ruime overwinning op Den Hoorn. Het gaat op zeker nog spannend worden bovenin. Wij starten bijvoorbeeld straks tegen DOSR. Ook een ploeg die bij ons in de buurt staat. We maken even pas op de plaats, maar ik blijf geloven in een hoge klassering.”

 

Opstelling Meerburg: Van Dijk, J.Verboon, Laan, Korbee, Brandsma, Loos, Van Wetten, Moerman, B.Verboon, Van Vuren, Van der Voort.

 

Foto’s met dank aan Hidde de Meij