HomeVierde klasseMeerburgVan der Salm (Meerburg): ,,Besef dat het ook fout had kunnen gaan”

Van der Salm (Meerburg): ,,Besef dat het ook fout had kunnen gaan”

-

ts-meerburg(Zondag,3A)- Onder spookachtige en bijna apocalyptische omstandigheden eindigde de wedstrijd Meerburg- Oliveo. Paarszwarte wolken hingen boven het fantastische complex van de thuisclub, hevige hagel en windvlagen teisterden de toeschouwers die onder elkaars paraplu beschutting zochten. Het deerde de Meerburg-spelers niet, want in die minuten kwam hun zege niet in gevaar. Een benauwde 2-1 zege was het, dat wel.

Het begon bepaald niet goed voor Meerburg. Al na tien minuten scoorde Oliveo via Mark Trieling. Met de rug naar het doel  draaide hij gemakkelijk weg van de Meerburg-verdediger en scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied. ,,Zoiets mag niet gebeuren,” mopperde Meerburg-trainer Nico van der Salm, ,,Het was geen kans, maar wij máken er een kans van. Dit kan echt niet.”

Na dit doelpunt had Meerburg een overwicht, maar grote kansen bleven uit. Die kreeg Oliveo wel. Twee keer verscheen een speler van Onze Leus Is Vooruit En Overwinnen uit een messcherpe counter alleen voor doelman Dennis van Polanen. De kans benutten was echter te veel gevraagd van de voorwaartsen. Vlak voor rust werd er dan toch gescoord, maar door Meerburg. Thijs van Wetten schoot tegen de paal waarna goodold Jelle Korbee de terugkaatsende bal rustig het doel inschoof: 1-1.

Van der Salm resultaatDe tweede helft begon vrijwel gelijk met een hachelijk moment voor de Meerburg-keeper Van Polanen: hij rolde de bal zo in de voeten van Oliveo-spits Van Vuren. Met een knappe reactie wist diezelfde doelverdediger een doelpunt te voorkomen. ,,Dat was onze fout vandaag. Hun kansen ontstonden door onze foute keuzes: nonchalance en onnodige overtredingen,” gaat Van der Salm (foto) verder. ,,Gelukkig werden die niet afgestraft, anders was het in de eerste helft al over voor ons.”

Meerburg kreeg het betere van het spel en kwam na een vijftiental minuten via Barry Verboon op een 2-1 voorsprong. Een Oliveo-verdediger stak hem de helpende hand toe, of beter gezegd een helpend onderbeen, door Verboons schot van richting te veranderen, waardoor de keeper kansloos was. Een kwartier lang had Meerburg vervolgens de wedstrijd onder controle en kansen waren er onder andere voor de snelle Verboon.

Twijfel leek te sluipen in het elftal van Van der Salm. Moest men nu trachten door te drukken of de voorsprong verdedigen?  Het initiatief werd in ieder geval volledig uit handen gegeven. In een alles-of-niets poging belegerde Oliveo het doel van de Zoeterwoudenaren. Korbee toonde zich weer eens een rots in de branding en leidde zijn verdediging als een veldheer. Hoewel er nog wat kansen waren aan beide kanten bleef de stand ongewijzigd.

,,Ja, we winnen en ja, we staan derde nu, maar ik vond het een zwakke wedstrijd van onze kant,” bekritiseert Van der Salm het spel van zijn ploeg. ,,De laatste wedstrijden hebben we uitstekend gespeeld, vandaag was het allemaal veel minder. We moeten het van het collectief en de organisatie hebben en negentig minuten scherp zijn. Vandaag was dat niet het geval. Ik was met name boos over de eerste helft. In deze afdeling zijn de verschillen minimaal. We moeten goed beseffen, dat we vandaag net zo makkelijk hadden kunnen verliezen. Ik ben ontzettend blij met zo’n Jelle Korbee, die vandaag weer van onschatbare waarde was voor ons. Die mentaliteit en die onverzettelijkheid is een voorbeeld voor de rest. Er wordt fantastisch getraind door de hele groep en dan valt het voetbal van vandaag tegen.”

Op de vraag of minder goed spelen en toch winnen het kenmerk is van een kampioenskandidaat antwoordt Van der Salm bevestigend. ,,We kunnen heel hoog eindigen, maar evenzeer op een teleurstellende plaats eindigen. We hebben de afgelopen weken laten zien, dat we uitstekend kunnen voetballen. Ik heb er vertrouwen in.”

Meerburg-Oliveo 2-1. 10. Mark Trieling 0-1; 45. Jelle Korbee 1-1; 63. Barry Verboon 2-1.

Meerburg: Van Polanen, Loos, Candido, Brandsma, Van der Voort (85. De Jong), Van Wetten, Korbee, Laan, B.Verboon, Van Vuren (77. Moerman), J.Verboon.

Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem (81. Bregman)), Milolaza, Van Wichen, Woutersen, Brouwer (75. Adegeest), Paanakker (75. Klamscyminski), Luscuere, Trieling, Loizides, Bijnsdorp

Scheidsrechter: J.de Wit. Toeschouwers: 100